Cursuscode: VT456

Grieks niveau 8, [½B2 - B2]

Cursuscode: VT456

In deze cursus wordt niveau B2 van het Europees Referentiekader afgerond. Deze cursus is bestemd voor iedereen die met succes heeft deelgenomen aan een cursus van niveau 1/2 B2. Jij gaat je verdiepen in de grammatica en je woordenschat uitbreiden waardoor je nog vlotter Grieks kan praten. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven en we oefenen de luister- en spreekvaardigheid.

Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer de toekomende tijd van continuïteit, voorwaardelijke bijzinnen,bijvoeglijke naamwoorden op –ων-ούσα-ον, / ύς-ιά-ύ, voegwoorden etc.

Er worden woordenschat en uitleg van grammatica gegeven.

In deze cursus worden de hoofdstukken 19 t/m 24 behandeld.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Griekse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe. Deze cursus is ook geschikt voor oud-gymnasiasten. Maximaal 15 deelnemers.

Maandag 24 januari 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Evi) Sarantinou
Boeken: Epikoinoniste Ellinika 2 Tekstboek, Epikinoniste Ellinika 2 ( deel b) Werkboek (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Evi) Sarantinou
Evi heeft klassiek Grieks gestudeerd aan de Universiteit van Athene. Daarna heeft zij op een middelbare school en op een aantal privéscholen in Athene les gegeven. Sinds 2013 geeft zij Grieks op de Volksuniversiteit Hilversum en sinds 2015 in Soest en heeft daar in korte tijd cursusgroepen opgebouwd tot niveau 3.