Cursuscode: NT476

Cursus Hongaars niveau 1 [A0 - ½A1]

Cursuscode: NT476

Het Hongaars is een zogenaamde Finoegrische taal, die samen met het Fins, een heel aparte plaats binnen de Europese talen inneemt. Het lijkt niet op andere Europese talen, niet op het Engels, Duits, Frans en dus ook niet op het Nederlands. Dat betekent ook, dat de betekenissen ven de Hongaarse woorden niet uit andere talen op te maken zijn. Daarom is het leren van het Hongaars niet makkelijk maar zeker wel een mooie uitdaging voor iedereen.
Op de cursus maakt u kennis met de zinsbouw van de Hongaarse taal, u begint uw woordenschat op te bouwen en met behulp van het leren van de belangrijkste Hongaarse grammatica gaat u al kleine conversaties voeren, zoals  zich voorstellen, boodschappen doen, naar de weg vragen, in een restaurant iets bestellen, kaartjes  kopen  enz.
Deze cursus is geschikt voor beginners of voor mensen die al over enige kennis van de Hongaarse taal beschikken.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Hongaarse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Het lesboek is op de eerste les bij de docent te koop.

Vrijdag 18 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M. (Mónika) Soós
Boek: Szilvia Szita: MagyarOK A1+ (klik hier voor meer informatie)