Cursuscode: VT670

Cursus Hongaars niveau 1 [A0 naar half A1]

Cursuscode: VT670

Het Hongaars is een zogenaamde Finoegrische taal, die samen met het Fins, een heel aparte plaats binnen de Europese talen inneemt. Het lijkt niet op andere Europese talen, niet op het Engels, Duits, Frans en dus ook niet op het Nederlands. Dat betekent ook, dat de betekenissen ven de Hongaarse woorden niet uit andere talen op te maken zijn. Daarom is het leren van het Hongaars niet makkelijk maar zeker wel een mooie uitdaging voor iedereen.
Op de cursus maakt u kennis met de zinsbouw van de Hongaarse taal, u begint uw woordenschat op te bouwen en met behulp van het leren van de belangrijkste Hongaarse grammatica gaat u al kleine conversaties voeren, zoals  zich voorstellen, boodschappen doen, naar de weg vragen, in een restaurant iets bestellen, kaartjes  kopen  enz.
Deze cursus is geschikt voor beginners.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Hongaarse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Vrijdag 25 januari 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. Drs. M. (Marian) Kardos
Boek: Taalcursus Hongaars, 5e druk van Mária Ballendux-Bogyai (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
drs. Drs. M. (Marian) Kardos
Ik ben geboren in Hongarije. Na mijn gymnasiumopleiding studeerde ik aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aan de Universiteit van Voronezj in de voormalige Sovjet-Unie. Ik ben Slaviste en beëdigd vertaalster en tolk en in die functie ben ik ook voor ministers opgetreden. Ik vind het heel leuk bij de Volksuniversiteit les te geven omdat de cursisten gemotiveerd en enthousiast zijn. Ik ben vrij in de onderwijssituatie. De mooie omgeving, inspirerende collegae en collegialiteit zorgen voor een prettige (werk)sfeer op de Volksuniversiteit.