Cursuscode: NT476

Hongaars niveau 3 [½A1 - ¾A1]

Cursuscode: NT476

De cursus werkt toe naar niveau 3/4 A1 van het Europees referentiekader.

Deze cursus is geschikt voor mensen die op de Volksuniversiteit eerder al één jaar Hongaars hebben gevolgd of voor diegenen, die al elders basiskennis van de Hongaarse taal en grammatica hebben opgedaan.

Het Hongaars is een zogenaamde Finoegrische taal, die samen met het Fins, een heel aparte plaats binnen de Europese talen inneemt. Het lijkt niet op andere Europese talen, niet op het Engels, Duits, Frans en dus ook niet op het Nederlands. Dat betekent ook, dat de betekenissen van de Hongaarse woorden niet uit andere talen op te maken zijn. Daarom is het leren van het Hongaars niet makkelijk maar zeker wel een mooie uitdaging voor iedereen.

Op de cursus verbreid u uw kennis over de zinsbouw van de Hongaarse taal, u bouwt verder aan uw woordenschat en door verdere verdieping in de Hongaarse grammatica kunt u steeds langere conversaties voeren.

Vrijdag 17 september 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M. (Mónika) Soos
Boek: Szilvia Szita: MagyarOK A1+ (klik hier voor meer informatie)