Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22NT582

Cursus Japans 2 [½ A1 - A1]

Cursus Japans 2  [½ A1 - A1]
Cursuscode: 22NT582

Dit niveau is een vervolg op niveau 1. De studenten leren gelijktijdig alle vier vaardigheden, namelijk het spreken, het luisteren, het schrijven en het lezen. Aan de cultuur wordt aanzienlijke aandacht besteed. Het accent ligt op het spreken, zodat de studenten de noodzakelijke vaardigheden voor simpele dagelijkse conversatie in het Japans kunnen verwerven.  Deze spreekvaardigheid wordt aangevuld met de noodzakelijke grammaticale basis. In het begin wordt de instructie in het Nederlands gegeven, maar in toenemende mate wordt Japans gebruikt wanneer de studenten wat meer aan de taal gewend zijn.
Materiaal: Via  de docent à € 10,00 (niet bij de cursusprijs inbegrepen).

 

Cursus Japans voor beginners met enige voorkennis
Je hebt Japans niveau 1 afgerond, of hebt de nodige voorkennis om deel te nemen aan Japans niveau 2. Je wilt de Japanse taal op een leuke en vlotte manier leren en in elk geval op een basaal niveau kunnen communiceren met Japanners. Je leert tijdens deze cursus bijvoeglijke naamwoorden, voorzetsels, uitnodigen, data en nog veel meer. Ook ga je het hiragana-schrift leren lezen.
De cursussen Japans zijn niet op een schoolse manier. Op de Volksuniversiteit Utrecht leer je Japans door op een heel praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus dus waarin je jouw vaardigheid in het Japans al snel ziet groeien.
De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Japanse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Woensdag 21 september 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 195,00
Dhr. J. (Jim) Gubbels
19:00 - 20:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.  (Jim) Gubbels
J. (Jim) Gubbels
Mijn naam is Jim Gubbels, ik ben 27 jaar en sinds 2015 afgestudeerd als Japanoloog aan de Universiteit te Leiden. Mijn fascinatie voor Japan is begonnen door de fantastische videogames die daar vandaan kwamen en dankzij de studie ben ik meerdere facetten van de Japanse cultuur tegengekomen die me erg aanspraken. Zo is nu een van mijn grote passies het bespelen van de japanse taiko drums en vermaak ik me graag met de kalligrafie en het vertalen van boeken over bijvoorbeeld bijzondere plekken in Japan. Ik heb een aantal reizen naar Japan gemaakt waarin ik tussen de lokale bevolking heb gewoond en gewerkt en iedere keer weer leerde ik nieuwe dingen over de taal en de cultuur. Ik hoop mijn studenten te inspireren, zodat ze de motivatie vinden om door te zetten in het leren van de japanse taal of geïnspireerd raken om zelf op onderzoek uit te gaan. www.japanese-lessons-hinode.com