Cursuscode: T721

Cursus Japans niveau 1 [A0 - ½ A1]

Cursus Japans niveau 1  [A0 - ½ A1]
Cursuscode: T721

Deze cursus is voor mensen die geen kennis van de Japanse taal hebben. Het accent ligt op het spreken en luisteren, zodat de studenten de noodzakelijke vaardigheden voor simpele dagelijkse conversatie in het Japans kunnen verwerven. De spreekvaardigheid wordt aangevuld met de noodzakelijke grammaticale basis. Aan de cultuur wordt aanzienlijke aandacht besteed.  Ook zal het gebruik van de verschillende schriften geïntroduceerd worden. Het leren schrijven en lezen is echter nog niet verplicht tijdens deze cursus. In het begin wordt de instructie in het Nederlands gegeven, maar in toenemende mate wordt Japans gebruikt wanneer de studenten wat meer aan de taal gewend zijn.
Materiaal: Via  de docent à € 10,00 (niet bij de cursusprijs inbegrepen).

Cursus Japans voor beginners
Je spreekt nog geen Japans, of je hebt een paar woordjes Japans opgedaan. Je wilt de Japanse taal op een leuke en vlotte manier leren en in elk geval op een basaal niveau kunnen communiceren met Japanners.
De cursussen Japans zijn niet op een schoolse manier. Op de Volksuniversiteit Utrecht leer je Japans door op een heel praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus dus waarin je jouw vaardigheid in het Japans al snel ziet groeien.
De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Japanse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Maandag 24 september 2018
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. M. (Maarten) Liebregts
Syllabus verkrijgbaar bij de docent van de Volksuniversiteit.(Niet bij de cursusprijs inbegrepen)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Aanmelden wachtlijst >
M. (Maarten) Liebregts
Maarten Liebregts (1984) heeft in totaal vijf jaar Japans op universitair niveau gestudeerd, waarvan 1 jaar aan de universiteit van Nagasaki, Japan. Tijdens drie maanden stage in Tokio deed hij ervaring op met vertaalwerk. Dankzij zijn aanleg voor talen behaalde hij met uitstekende cijfers voor taalvakken in 2009 zijn bachelordiploma voor de studie Talen en Culturen van Japan in Leiden. Na zijn afstuderen is Maarten begonnen met het geven van groepslessen op verschillende niveaus. Daarnaast vertaalt hij regelmatig teksten en tv-beelden van het Japans naar Nederlands of Engels.