Cursuscode: VT724

Cursus Japans niveau 3 [A1 - ½ A2]

Cursus Japans niveau 3  [A1 - ½ A2]
Cursuscode: VT724

Dit niveau is een vervolg op Japans niveau 2. De studenten leren gelijktijdig alle vier vaardigheden, namelijk het spreken, het luisteren, het schrijven en het lezen. Aan de cultuur wordt aanzienlijke aandacht besteed. Het accent ligt op het spreken, zodat de studenten de noodzakelijke vaardigheden voor simpele dagelijkse conversatie in het Japans kunnen verwerven.  Deze spreekvaardigheid wordt aangevuld met de noodzakelijke grammaticale basis. Naarmate het niveau hoger wordt verschuift het accent steeds meer naar de spreek- en luistervaardigheid. Ook ga je het katakana-schrift oefenen.

De cursussen Japans zijn niet op een schoolse manier. Op de Volksuniversiteit Utrecht leer je Japans door op een heel praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus dus waarin je jouw vaardigheid in het Japans al snel ziet groeien.
De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Japanse cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Materiaal: Via  de docent à € 10,00 (niet bij de cursusprijs inbegrepen).

Woensdag 23 januari 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. M. (Maarten) Liebregts
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
M. (Maarten) Liebregts
Maarten Liebregts (1984) heeft in totaal vijf jaar Japans op universitair niveau gestudeerd, waarvan 1 jaar aan de universiteit van Nagasaki, Japan. Tijdens drie maanden stage in Tokio deed hij ervaring op met vertaalwerk. Dankzij zijn aanleg voor talen behaalde hij met uitstekende cijfers voor taalvakken in 2009 zijn bachelordiploma voor de studie Talen en Culturen van Japan in Leiden. Na zijn afstuderen is Maarten begonnen met het geven van groepslessen op verschillende niveaus. Daarnaast vertaalt hij regelmatig teksten en tv-beelden van het Japans naar Nederlands of Engels.