Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NT600

Cursus Latijn 1, voor beginners;

Cursus Latijn 1, voor beginners;
Cursuscode: NT600

In deze cursus leren we Latijn op een manier die op de meeste gymnasia ongebruikelijk is: we pakken de taal zoveel mogelijk aan als taal, zo actief mogelijk, waarbij we zoveel mogelijk in het hoofd van een Latijn-spreker of Latijn-schrijver proberen te  kruipen, zodat de taal echt gaat leven, dat we de taal echt gaan “proeven”. Grammaticale theorie en de beroemde (beruchte) “rijtjes” zijn onvermijdelijk en zullen in deze cursus ook grondig aan de orde komen, maar  we gaan het Latijn vooral gebruiken, vanaf de eerste minuut in de eerste les tot de laatste minuut van de laatste les. Het in de cursus gehanteerde boek is hier speciaal op gericht. Grammaticale oefeningen kunnen als onderdeel van het huiswerk via een speciale website gemaakt worden, die aansluit op de gebruikte methode, waarbij de student direct feedback ontvangt over de vorderingen. 

Instapniveau: geen voorkennis vereist. Enthousiasme voor vreemde talen is echter onmisbaar!

Eindniveau: vervoeging van 1e en 2e declinatie is bekend, basiswoordenschat van circa 150 hoogfrequente woorden (hoofdstuk 6 uit "Familia Romana" afgerond).

Maandag 14 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 170,00
Dhr. M. (Marko) Henkels
Boeken: Interactieve oefeningen Exercitia Latina (pars I) - , Lingua Latina - Pars I Familia Romana - (klik hier voor meer informatie)
20:45 - 22:15
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Marko) Henkels
M. (Marko) Henkels