Cursuscode: T721

Cursus Latijn 1, voor [her-] beginners; [A0 - ¼ A1]

Cursuscode: T721

In deze cursus leren we Latijn op een manier die op de meeste gymnasia ongebruikelijk is: we pakken de taal zoveel mogelijk aan als taal, zo actief mogelijk, waarbij we zoveel mogelijk in het hoofd van een Latijn-spreker of Latijn-schrijver proberen te  kruipen, zodat de taal echt gaat leven, dat we de taal echt gaan “proeven”. Grammaticale theorie en de beroemde (beruchte) “rijtjes” zijn onvermijdelijk en zullen in deze cursus ook grondig aan de orde komen, maar  we gaan het Latijn vooral gebruiken, vanaf de eerste minuut in de eerste les tot de laatste minuut van de laatste les. Het in de cursus gehanteerde boek is hier speciaal op gericht. Grammaticale oefeningen kunnen als onderdeel van het huiswerk via een speciale website gemaakt worden, die aansluit op de gebruikte methode, waarbij de student direct feedback ontvangt over de vorderingen.
Voorkennis is niet noodzakelijk, interesse en doorzettingsvermogen des te meer. (Oud-) gymnasiasten die hun Latijn willen ophalen of versterken zijn van harte welkom (juist de “onconventionele” aanpak kan verrassend zijn, ook al is de inhoud misschien al bekend!), maar moeten zich wel realiseren dat het hier om een (intensieve) beginnerscursus gaat.
Naast het verwerven van een basis van de Latijnse taal wordt in elke les bovendien aandacht besteed aan het leren lezen (ontcijferen) van Latijnse inscripties.
Aan het einde van deze intensieve cursus heeft de cursist een behoorlijke basiswoordenschat opgebouwd, heeft hij of zij kennis gemaakt met ongeveer  een derde van de minimaal noodzakelijke grammatica die nodig is om klassiek Latijnse literatuur te lezen en voelt hij of zij zich zeker genoeg om (eenvoudige) Latijnse teksten te lezen en zelfs te schrijven. Van veel Latijnse inscripties (die nog steeds overal te vinden zijn waar de Romeinen geheerst hebben, zeker niet alleen in Rome zelf) zal de cursist kunnen verklaren wat de betekenis is.

Maandag 23 september 2019
12 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 315,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. M. (Marko) Henkels
Boeken: Interactieve oefeningen Exercitia Latina (pars I) - , Lingua Latina - Pars I Familia Romana - (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Marko) Henkels