Cursuscode: VT735

Cursus Latijn 2, voor [her-] beginners 2

Cursuscode: VT735

In deze cursus leren we Latijn op een manier die op de meeste gymnasia ongebruikelijk is: we pakken de taal zoveel mogelijk aan als taal, zo actief mogelijk, waarbij we zoveel mogelijk in het hoofd van een Latijn-spreker of Latijn-schrijver proberen te  kruipen, zodat de taal echt gaat leven, dat we de taal echt gaan “proeven”. Grammaticale theorie en de beroemde (beruchte) “rijtjes” zijn onvermijdelijk en zullen in deze cursus ook grondig aan de orde komen, maar  we gaan het Latijn vooral gebruiken, vanaf de eerste minuut in de eerste les tot de laatste minuut van de laatste les. Het in de cursus gehanteerde boek is hier speciaal op gericht. Grammaticale oefeningen kunnen als onderdeel van het huiswerk via een speciale website gemaakt worden, die aansluit op de gebruikte methode, waarbij de student direct feedback ontvangt over de vorderingen.
Voorkennis
Deze cursus is een vervolg op de intensieve cursus “Latijn voor (her-)beginners 1”. Net zoals in de eerste cursus is het tempo hoog. In de eerste cursus is aandacht besteed aan het systeem van naamvallen. In deze vervolgcursus staat het werkwoord centraal.
Wie de eerdere cursus niet gedaan heeft, maar wel voorkennis van Latijn heeft, wordt van harte uitgenodigd om op de open dag te komen bespreken of instappen mogelijk is. Ook leerlingen uit de bovenbouw van het gymnasium die door middel van een intensieve cursus hun Latijn willen verbeteren zijn welkom.
Aan het einde van deze intensieve cursus heeft de cursist zijn basiswoordenschat verder uitgebreid, heeft hij of zij kennis gemaakt met ongeveer  tweederde van de minimaal noodzakelijke grammatica die nodig is om klassiek Latijnse literatuur te lezen en voelt hij of zij zich zeker genoeg om (eenvoudige) Latijnse teksten te lezen. Sommige Latijnse teksten, bijvoorbeeld een deel van de uit de Middeleeuwen bekende literatuur, zijn aan het einde van deze cursus (voorzichtig) haalbaar om in het origineel te lezen.

Donderdag 31 januari 2019
12 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 320,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. M. (Marko) Henkels
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
M. (Marko) Henkels