Cursuscode: VT821

Cursus Noors niveau, [A2 - 1/2 B1]

Cursus Noors niveau,  [A2 - 1/2 B1]
Cursuscode: VT821

In deze cursus wordt niveau A2 van het Europees Referentiekader bereikt.

Spreken en verstaan krijgen ook op dit niveau de meeste aandacht. Het leerboek dient verder als basis voor het voeren van gesprekken met elkaar. Daarnaast worden krantenartikelen behandeld en zal er over verschillende onderwerpen gediscussieerd worden. Tijdens de lessen wordt steeds aandacht besteed aan de grondbeginselen van de grammatica van het Noors. Houdt u er rekening mee dat u per week ook ca. 2 uur aan huiswerk moet besteden om echt plezier te hebben van deze cursus.

Op de Volksuniversiteit Utrecht leer je het Noors door op een heel praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus dus waarin je jouw vaardigheid in het Noors al snel verder ziet groeien. De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, liedjes en interessante filmpjes over de Noorse cultuur.

Let op: we werken met het boek På Stein, versie 2014.

Woensdag 27 januari 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. S.K. (Solveig) de Boer-Eduardsen
Boeken: Stein på Stein 2014 Arbeidsbok, Stein på Stein 2014 tekstbok (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
S.K. (Solveig) de Boer-Eduardsen
Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de financiële wereld ben ik 12 jaar geleden begonnen met het geven van Noorse les op de Volksuniversiteit. Ik ben geboren en getogen in Oslo en woon sinds mijn studietijd in Nederland. Ik probeer mijn lessen altijd zo divers mogelijk op te zetten door naast het lesboek veel aandacht te besteden aan de Noorse cultuur en tradities, alledaagse zaken en het Noorse nieuws. Zo kan het gebeuren dat we de ene les aandacht besteden aan Noorse recepten en de andere les aan het nieuwe Opera gebouw in Oslo.