Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Pools

Deze communicatieve aanpak is gebaseerd op het idee dat het succesvol leren van taal komt door het communiceren van de echte betekenis. Tijdens de cursus zullen alle leerlingen worden betrokken bij echte communicatie, hun natuurlijke strategieën voor taalverwerving zullen worden gebruikt, en dit zal hen in staat stellen om de taal te leren gebruiken.
Tijdens de cursus ligt het accent op de spreek- en luistervaardigheid.  Omdat het Pools naamvallen kent moet er ook voldoende aandacht aan de grammatica worden besteed. Het Pools zal op een gevarieerde manier worden gegeven. Naast het te gebruiken boek zal gebruik worden gemaakt van bijv. eenvoudige Poolse cartoons, verschillende spellen en  auditieve middelen (CD).
Na elke twee hoofdstukken wordt een testje afgenomen om een goed beeld te krijgen van je taalontwikkeling. Je moet rekening houden met 1 à 2 uur huiswerk per week. De cursus wordt afgesloten met een korte toets. Wat kun je: Aan het eind van de cursus kun eenvoudige gesprekken voren over alledaagse situaties, gebeurtenissen uit het verleden en indrukken verwoorden. Ook ben je dan in staat om eenvoudige teksten te begrijpen.

Cursus Pools niveau [½ A1 – A1] 12 x op Za. 21-09-2019 10:00 - 13:00