Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VT848

Cursus Pools voor beginners

Cursus Pools voor beginners
Cursuscode: VT848

Methode: Agata zal lesgeven met een innovatieve methode. Deze communicatieve aanpak is gebaseerd op het idee dat het succesvol leren van taal komt door het communiceren van de echte betekenis. Tijdens de cursus zullen alle leerlingen worden betrokken bij echte communicatie, hun natuurlijke strategieën voor taalverwerving zullen worden gebruikt, en dit zal hen in staat stellen om de taal te leren gebruiken.
Tijdens de cursus ligt het accent op de spreek- en luistervaardigheid.  Omdat het Pools naamvallen kent moet er ook voldoende aandacht aan de grammatica worden besteed. Het Pools zal op een gevarieerde manier worden gegeven. Naast het te gebruiken boek zal gebruik worden gemaakt van bijv. eenvoudige Poolse cartoons, verschillende spellen en  auditieve middelen (CD).
Na elke twee hoofdstukken wordt een testje afgenomen om een goed beeld te krijgen van je taalontwikkeling. Je moet rekening houden met 1 à 2 uur huiswerk per week. De cursus wordt afgesloten met een korte toets.

Wat kun je: Aan het eind van de cursus kun eenvoudige gesprekken voren over alledaagse situaties, gebeurtenissen uit het verleden en indrukken verwoorden. Ook ben je dan in staat om eenvoudige teksten te begrijpen.
Agata Sowinska is nog bezig Nederlands te leren. Zij zal de cursus daarom nog grotendeels vanuit het Engels geven.

Zaterdag 26 januari 2019
12 lessen van 3 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 160,00
Mw. Dr. A (Agata) Sowinska
Boeken: Hurra!!! Po Polsku!!! Volume 1 Textbook, Hurra!!! Po Polsku!!! Volume 1 Workbook (klik hier voor meer informatie)
10:00 - 13:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
Dr. A (Agata) Sowinska
Dr. A (Agata) Sowinska
Als een internationale onderwijsadviseur en een executive coach, is mijn voornaamste doel studenten zo veel mogelijk te inspireren en motiveren. Ik ben afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Lublin in Lublin en promoveerde in mei 2015 op het gebied van alternatief onderwijs. Ik heb negen jaar ervaring als docent Engels en gaf ook Pools als vreemde taal. Mijn boek "Innovations in English Language Education", is gepubliceerd op de Katholieke Universiteit in Lublin, Polen. Van het boek "Let's Daltonize English" gepubliceerd in Dalton Media, Nederland in november 2018 ben ik co-auteur. Momenteel werk ik voor de Dalton International Dutch Foundation, waar ik de leiding heb over internationaal onderzoek in Nederland, Polen, China en Oostenrijk en het coachen van het proces van ´daltonisatie´ van scholen wereldwijd. Bij het lesgeven ligt mijn hart.