Cursuscode: T873

Cursus Russisch niveau [A0 - 1/2 A1]

Cursuscode: T873

Deze cursus Russisch is bestemd voor beginners.

Allereerst maken we stapsgewijs kennis met het Cyrillische alfabet (lezen en schrijven) aan de hand van korte woordjes. Tijdens de lessen bouwt u aan een basiswoordenschat en raakt u enigszins vertrouwd met een aantal specifieke aspecten van de Russische grammatica. Na enkele lessen kunt u een simpele conversatie voeren, bijv. de weg vragen. Tenslotte mag de Russische cultuur en geschiedenis niet ontbreken.

Gebruikt wordt de lesmethode Paspoort voor Rusland 1 tekstboek (€ 37,50).
Het oefenboek Paspoort voor Rusland 1/2/3 (ca. € 30,-)wordt aangeraden.

Donderdag 26 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. Drs. M. (Marian) Kardos
Boek: Paspoort voor Rusland / 1 tekstboek (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
drs. Drs. M. (Marian) Kardos
Ik ben geboren in Hongarije. Na mijn gymnasiumopleiding studeerde ik aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aan de Universiteit van Voronezj in de voormalige Sovjet-Unie. Ik ben Slaviste en beëdigd vertaalster en tolk en in die functie ben ik ook voor ministers opgetreden. Ik vind het heel leuk bij de Volksuniversiteit les te geven omdat de cursisten gemotiveerd en enthousiast zijn. Ik ben vrij in de onderwijssituatie. De mooie omgeving, inspirerende collegae en collegialiteit zorgen voor een prettige (werk)sfeer op de Volksuniversiteit.