Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VT870

Cursus Russisch niveau [A0 - 1/2 A1]

Cursus Russisch niveau [A0 - 1/2 A1]
Cursuscode: VT870

Deze cursus Russisch is bestemd voor beginners.

Allereerst maken we stapsgewijs kennis met het Cyrillische alfabet (lezen en schrijven) aan de hand van korte woordjes. Tijdens de lessen bouwt u aan een basiswoordenschat en raakt u enigszins vertrouwd met een aantal specifieke aspecten van de Russische grammatica. Na enkele lessen kunt u een simpele conversatie voeren, bijv. de weg vragen. Tenslotte mag de Russische cultuur en geschiedenis niet ontbreken.

Voor deze cursus hoeft u geen boeken aan te schaffen. De lespresentaties met theorie en werkbladen ontvangt u voor elke les digitaal. In het verleden werd de lesmethode Paspoort voor Rusland 1 tekstboek aangeraden, wie dat heeft krijgt instructies hoe daarmee te werken. Het hoeft niet te worden aangeschaft.

Woensdag 27 januari 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 170,00
Mw. E.N. (Elena) Bogdan
19:00 - 20:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
E.N. (Elena) Bogdan
E.N. (Elena) Bogdan
Elena Bogdan (1980), docente Russisch en journaliste. Als Russische van oorsprong wil ik de betovering voor mijn moedertaal en onze culturele overeenkomsten aan anderstaligen overbrengen. Als journaliste schrijf ik over de Russische-Nederlandse betrekkingen en als taaldocente help ik cursisten de Russische taal eigen maken. Zodat ze net als ik van het Russisch kunnen genieten: van zijn klanken en spraakkunst. Mijn ervaring zegt dat je de juiste klemtoon, woordkeuze en zinsmelodie vooral in interacties leert. Zodat Russisch écht op het puntje van je tong blijft. https://www.russischlerenonline.nl/