Cursuscode: VT875

Cursus Russisch niveau [A1 - 1/2 A2]

Cursus Russisch niveau  [A1 -  1/2 A2]
Cursuscode: VT875

Een cursist moet al kunnen deelnemen aan een eenvoudig gesprek in het Russisch.
Inhoud: uitspraak, luistervaardigheid, conversatie, grammatica, lezen en schrijven, achtergrond informatie en cultuur. Cursisten die al elders Russisch hebben geleerd kunnen tijdens de Open Dag en de spreekuren een vrijblijvend plaatsingsadvies krijgen.

Boeken: Deze worden in overleg met de docente aangeschaft.

Cursus Russisch voor gevorderden

Je hebt al twee jaar Russisch achter de rug, of hebt voldoende Russisch geleerd om de lessen op dit niveau te kunnen volgen. Je wilt je kennis van de Russische taal nog meer verbeteren en leren hoe je in elk geval op een wat hoger plan kan communceren met de Russen.

De cursussen Russisch zijn niet op een schoolse manier. Op de Volksuniversiteit Utrecht leer je het Russisch door op een heel praktische manier met de taal bezig te zijn. Een taalcursus dus waarin je jouw vaardigheid in het Russisch al snel verder ziet groeien.

De lessen kunnen worden ondersteund door 'blended learning'. Je kunt thuis inloggen en gebruik maken van allerhande lesstof, interessante filmpjes over de Russische cultuur, tot zelfevaluatie toetsen toe.

Materiaal: Via de docent (de kosten hiervan zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen).

Donderdag 31 januari 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. Drs. M. (Marian) Kardos
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
drs. Drs. M. (Marian) Kardos
Ik ben geboren in Hongarije. Na mijn gymnasiumopleiding studeerde ik aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aan de Universiteit van Voronezj in de voormalige Sovjet-Unie. Ik ben Slaviste en beëdigd vertaalster en tolk en in die functie ben ik ook voor ministers opgetreden. Ik vind het heel leuk bij de Volksuniversiteit les te geven omdat de cursisten gemotiveerd en enthousiast zijn. Ik ben vrij in de onderwijssituatie. De mooie omgeving, inspirerende collegae en collegialiteit zorgen voor een prettige (werk)sfeer op de Volksuniversiteit.