Cursuscode: 23VT930

Spaans niveau 2 [½A1 - A1] (N)

Cursuscode: 23VT930

Je beheerst al een klein beetje Spaans. In deze cursus wordt toegewerkt naar eindniveau A1 van het Europees Referentiekader. We werken met Con Gusto 1 Nieuw en behandelen de hoofdstukken 10 t/m 12.
Alle basisvaardigheden van de taal zullen aan bod komen: spreekvaardigheid, luistervaardigheid, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook leer je iedere week nieuw vocabulaire. De thema’s die we gaan behandelen zijn: activiteiten (uitgaan, ontspanning, uit eten, etc.), woning en inrichting beschrijven. Ook wordt er een begin gemaakt met de verleden tijd.Verder leer je nog onder andere voorstellen doen, nationaliteitsaanduidingen en over ervaringen vertellen. Je bent naast de lessen gemiddeld twee tot drie uur per week met huiswerk bezig.

Dinsdag 24 januari 2023
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. C.M. (César) Noordewier
Boeken: Con Gusto 1 tekstboek, Con Gusto 1 werkboek (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Nieuwegein, Cals College (klik hier voor de adresgegevens)
C.M. (César) Noordewier
Ik ben César Noordewier, geboren in het Prinsdom Asturië (bestaat echt), deels opgegroeid in Frankrijk (Bordeaux) en al heel lang wonend in de Lage Landen. Ik geef het vak Spaans bij de Volksuniversiteiten van Utrecht, Den Bosch en Gouda en bij het KPIJ IJsselstein. Daarnaast werk ik als (beëdigd) vertaler Spaans en Engels. Ook geef ik boekbesprekingen en workshops vertaalde literatuur op diverse locaties en volg zelf trainingen in creatief schrijven. Ik schrijf graag microverhalen (in het Nederlands, Spaans en Engels), ook wel flash fiction genoemd. De tijd die overblijft besteed ik onder andere aan genieten van films, muziek, fotografie, en vooral het lezen en verzamelen van boeken.