Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Update Corona maatregelen

vrijdag, november 12, 2021

 

Naar aanleiding van de persconferentie delen wij u mede dat U verplicht bent bij binnenkomst bij de Volksuniversiteit Utrecht een Coronatoegangsbewijs te tonenBent u niet in het bezit van een Coronatoegangsbewijs dan kunt u helaas niet (live) deelnemen aan de les.

Het Coronatoegangsbewijs krijgt u als u binnen 24 uur getest, volledig gevaccineerd of onlangs hersteld bent van Corona. 
U kunt uw Coronatoegangsbewijs zowel digitaal als op papier aan ons laten zien. Via deze link vindt u meer informatie over het verkrijgen van een Coronatoegangsbewijs.

Daarnaast vragen wij u om: 
- U aan de basisregels te houden
- Op tijd aanwezig te zijn bij uw cursus i.v.m. de tijd die wij nodig hebben om de Coronatoegangsbewijzen te checken.

Mocht u niet in het bezit zijn van een Coronatoegangsbewijs, dan bieden we voor de talencursussen de optie om de les via zoom te volgen. Voor niet-taalcursussen is dit helaas vaak niet mogelijk. Vraag uw docent naar de mogelijkheden.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE NIEUWE MAATREGELEN

Waarom moet ik bij binnenkomst mijn coronatoegangsbewijs laten zien?

U moet bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs laten zien omdat de Volksuniversiteit de maatregelen zoals afgekondigd door de Rijksoverheid volgt. Het vragen van een coronatoegangsbewijs is een van de maatregelen die gelden voor onze branche (Cultuurconnectie). 

Waarom worden er op MBO’s/HBO’s en universiteiten nog geen coronatoegangsbewijzen gevraagd en bij de Volksuniversiteit al wel?

Formele onderwijs instellingen als MBO’s/HBO’s en Universiteiten vallen onder een andere branche en volgen dus andere maatregelen.

Hoe regel ik een coronatoegangsbewijs zonder smartphone?

U kunt een papieren coronatoegangsbewijs uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een coronatoegangsbewijs? De bibliotheek heeft een Informatiepunt Digitale Overheid. Zij kunnen u begeleiden. Op deze manier kunt u toch online een papieren bewijs aanmaken en gelijk gebruiken. Heeft u meer hulp nodig? Bel dan naar 0800-1421.

Ik ben niet gevaccineerd, mag ik nog naar de Volksuniversiteit?

U bent nog steeds van harte welkom met een recent (< 24 uur) negatief testbewijs als coronatoegangsbewijs. Op https://coronatest.nl/ kunt u een afspraak maken om u gratis te laten testen.   

Waarom hoeven mensen binnen geen mondkapje te dragen of afstand te houden?

De maatregel is daar waar een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd, hoeft geen mondkapje gedragen te worden. Het mag uiteraard wel.

Daarnaast is de anderhalve meter afstand niet vereist, maar vragen we onze bezoekers wel om voldoende afstand te houden. De mate van afstand bepalen we naar eigen inzicht en met begrip voor elkaar.

Moet ik elke keer als ik naar mijn cursus bij de Volksuniversiteit kom mijn Coronatoegangsbewijs laten zien?

Ja. De maatregelen vereisen dat wij u bij binnenkomst om uw Coronatoegangsbewijs vragen. Ook al is dit op regelmatige basis.

Ik ben niet gevaccineerd, moet ik elke keer als ik naar mijn cursus bij de Volksuniversiteit kom een test laten doen?

Ja. De maatregelen vereisen dat wij u bij binnenkomst om een negatief testbewijs (< 24 uur) vragen.

Ik ben niet gevaccineerd/wil me niet laten vaccineren of kan me niet laten vaccineren en wil me niet elke keer laten testen. Daarom wil ik mijn cursus opzeggen. Krijg ik mijn geld terug?

Nee, wij bieden u de mogelijkheid uw cursus te blijven volgen na overleg van een negatieve test < 24 uur https://coronatest.nl/. Het is uw eigen keuze de cursus te stoppen en hierdoor heeft u geen recht op restitutie. 

Nuttige links:

Coronatoegangsbewijs
Corona check app (digitale code)
Corona check app (papieren versie)
Corona herstelbewijs
Testen voor toegang
Rijksoverheid Persconferentie vrijdag 12 november