Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Vacatures

Bestuursvacatures

 • De Volksuniversiteit Utrecht is in verband met het verstrijken van de zittingstermijn van twee bestuursleden op zoek naar een penningmeester en een algemeen bestuurslid.  

Over de rol
Wij verwachten dat ieder bestuurslid specifieke deskundigheid en ervaring inbrengt en een actieve bijdrage levert aan het (mede) ontwikkelen van de strategie en het beleid van de Volksuniversiteit Utrecht. Het huidige bestuur bestaat uit leden met een financiële, bedrijfskundige en juridische achtergrond. Nu zoeken we naar bestuurders met aantoonbare brede bestuurlijke ervaring en affiniteit met het volwassenenonderwijs. De bestuurder dient op strategisch niveau relevante kennis en ervaring in te brengen en tegelijk oog te hebben voor de bedrijfsvoering. Bij voorkeur heeft de kandidaat bovendien kennis van en een relevant netwerk binnen het educatieve en culturele speelveld in Utrecht.
Voor de penningmeester geldt een financiële achtergrond als een aanvullend criterium.

Over de organisatie
​​De Volksuniversiteit Utrecht bestaat sinds 1917 en biedt jaarlijks ca. 320 cursussen, workshops en excursies aan in het kader van de non-formele volwasseneneducatie. De Volksuniversiteit Utrecht is selfsupporting. Het aanbod van educatieve mogelijkheden en didactische werkvormen groeit en stelt daarmee de Volksuniversiteit Utrecht voor interessante uitdagingen. Meer informatie over de Volksuniversiteit Utrecht vind je op onze website.

Het bestuur voert haar activiteiten uit in samenwerking met de directeur van de VUU, die verantwoordelijk is voor de operationele (aan)sturing van de VUU. Het bestuur heeft hierin een toezichthoudende rol en komt 4 à 5 keer per jaar bijeen om, in overleg met de directie, de strategische richting en het beleid vorm te geven.

Belangstelling voor een van deze bestuursfuncties? Stuur dan voor 15 april jouw motivatie en cv aan Els Schrama (directeur) naar: e.schrama@vu-utrecht.nl. Voor nadere informatie, neem contact met ons op via 030-2319754.

Acquisitie op basis van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Stagiaire

 • Voor onze boekhouding zijn we per 1 januari 2022 op zoek naar een stagiaire administrateur MBO4 voor een afstudeerstage. Tegen stagevergoeding ga jij onder leiding van de controller aan de slag om het vak in een allround praktijk te leren. Daarna is er de mogelijkheid tot een tijdelijk dienstverband als junior administrateur. Ben jij die gemotiveerde student en ben je twee of drie dagen per week beschikbaar vanaf 1 januari 2022 dan ontvangen we graag een motivatiebrief met CV van jou. Je kunt dit sturen naar: info@volksuniversiteitutrecht.nl 

Docenten

 • De Volksuniversiteit Utrecht is op zoek naar docenten voor het geven van cursussen of lezingen over techniek, natuurkunde of wiskunde. Heeft u een goed idee neem dan contact op met de Volksuniversiteit Utrecht via de mail: info@volksuniversiteitutrecht.nl
   

Vrijwilliger

Heb jij tijd over en zin om mee te denken over het aanbod van de Volksuniversiteit Utrecht? Dan komen we graag met jou in contact. Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

 • Drie keer per jaar een zaterdag voor het tuinonderhoud
   
 • ​​Leden van de commissie (en het ontvangstcomité) voor het programmeren van klassieke zondagmiddagconcerten op de eerste zondag van de maand plus een kerstspecial
   
 • Leden voor een inhoudelijke commissie die de Volksuniversiteit Utrecht wil ondersteunen bij het up tot date houden van het programma met eigentijdse onderwerpen passend in ons aanbod en daarbij zoeken van vakkundige docenten.

​Vrijwilligers kunnen een onkostenvergoeding krijgen of korting bij het volgen van een cursus. Voor informatie en/of aanmelding kun je ons mailen: info@volksuniversiteitutrecht.nl


Koffiehulp

 • Ben jij op zoek naar het ideale bijbaantje. Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken en ‘het gezicht’ van de Volksuniversiteit te zijn? De Volksuniversiteit is regelmatig op zoek naar koffiehulpen voor de koffiekamer. Periodiek zijn er mogelijkheden overdag en in de avond. Heb je belangstelling, stuur dan een mailtje naar de beheerder Ron Harmelink (r.harmelink@volksuniversiteitutrecht.nl).