Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ZC204

Creatieve Biodiversiteit - Leer planten en insecten tekenen en maak een natuurparadijs van je eigen tuin of balkon!

Creatieve Biodiversiteit - Leer planten en insecten tekenen en maak een natuurparadijs van je eigen tuin of balkon!
Cursuscode: ZC204

Ben je creatief en hou je van de natuur? Schrijf je dan in voor deze unieke 3-daagse zomercursus in de Botanische Tuinen van Utrecht! We gaan in de buitenlucht creatief aan de slag rond het thema Biodiversiteit. 

Je maakt in de ochtenden onder leiding van illustrator Brigitte Heslenfeld een eigen tekening met Oost-Indische inkt en aquarelverf. Je krijgt ook een houten lijstje mee, dus je lijst je eigen kunstwerk meteen in.

In de middagen ga je met tuinontwerpster Frederike van der Kooij op ontdekkingstocht door de Botanische tuinen. Je krijgt praktische informatie om zelf aan de slag te gaan voor meer biodiversiteit in jouw tuin of op jouw balkon. 

 

Voor deze cursus hoef je niet goed te kunnen tekenen of al veel natuurkennis te hebben, want je wordt stap voor stap begeleid en meegenomen door de docenten. 

We starten elke ochtend met koffie en lekkers en sluiten de middag af met een drankje. In de middagpauze heb je tijd om door de Botanische tuinen te lopen terwijl je je zelf meegebrachte of bestelde lunch nuttigt. Na de cursus ontvang je van beide docenten een leuke attentie ter herinnering aan deze heerlijke zomerse dagen.

Inloop vanaf 9:30, start cursus 10:00 - 16:00 uur met een drankje na tot 16:30. Materialen worden verzorgd en zijn inclusief; als je zelf aquarelspullen hebt mag je dat uiteraard meebrengen.

 

Maandag 15 augustus 2022
3 lessen van 7 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 300,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. F. C. (Frederike) van der Kooij, Mw. B (Brigitte) Heslenfeld
9:30 - 16:30
Locatie: Botanische tuin (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
F. C. (Frederike) van der Kooij
F. C. (Frederike) van der Kooij
B (Brigitte) Heslenfeld
B (Brigitte) Heslenfeld
Brigitte Heslenfeld is illustrator en werkt voornamelijk met inkt en aquarelverf. Zij maakt naast aquareltekeningen van dieren en portretten ook botanische aquarellen en landschappen. De veelzijdigheid van aquarelverf, maar ook het verrassende karakter van het materiaal is wat haar het meeste aanspreekt en hoopt over te brengen op de cursisten. www.planetb-illustraties.nl