Cursuscode: ZC203

Creatieve Biodiversiteit - Verwonder je over de natuurlijke rijkdom in Nederland!

Cursuscode: ZC203

Tijdens deze unieke 3-daagse zomercursus in de inspirerende Botanische Tuinen van Utrecht leer je met al je zintuigen meer over de wonderlijke biodiversiteit van Nederland. Illustrator Brigitte Heslenfeld leert je over de soortenrijkdom door het bestuderen en het tekenen (met Oostindische inkt en aquarelverf) van insecten, planten of vogels uit je eigen leefomgeving. Tuinontwerpster Frederike van der Kooij gaat met je op ontdekkingstocht in de Botanische Tuinen en leert je wat je in eigen tuin of balkon zelf kunt doen voor de biodiversiteit.

In 3 dagen tijd maak je een eigen kunstwerk én een concreet tuinplan voor je eigen tuin of balkon. Voor deze cursus hoef je niet goed te kunnen tekenen of al veel plantenkennis te hebben, want je wordt stap voor stap begeleid en meegenomen door de docenten. We willen bovenal veel interactie en plezier hebben met elkaar, en starten daarom elke ochtend met koffie en lekkers en sluiten de middag af met een drankje. In de middagpauze heb je tijd om door de Botanische tuinen te lopen terwijl je je zelf meegebrachte of bestelde lunch nuttigt. Na de cursus ontvang je van beide docenten een passende attentie ter herinnering aan deze heerlijke zomerse dagen.

Inloop vanaf 9:30, start cursus 10:00 - 16:00 uur met een drankje na tot 16:30

Materialen worden verzorgd en zijn inclusief, als je zelf aquarelspullen hebt mag je dat uiteraard meebrengen

Woensdag 10 augustus 2022
3 lessen van 7 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. F. C. (Frederike) van der Kooij, Mw. B (Brigitte) Heslenfeld
Locatie: Botanische tuin (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
F. C. (Frederike) van der Kooij
Frederike van der Kooij (35) is tuinontwerpster en moestuincoach en weet alles van inheemse beplanting, biodiversiteit en ecologisch tuinieren. Haar bedrijf Biodiversituin ontwerpt heemtuinen, schooltuinen en eetbare bostuinen. “Het plezier, de verwondering en de ontspanning die ik als tuinder ken, wens ik iedereen van harte toe en wil ik graag doorgeven. Daarbij hoop ik door het delen van kennis mensen bewust te maken van de invloed die wij op de natuur hebben en de verantwoordelijkheid die daaruit voortvloeit om als rentmeesters met onze leefomgeving om te gaan.”
B (Brigitte) Heslenfeld
Brigitte Heslenfeld is illustrator en werkt voornamelijk met inkt en aquarelverf. Zij maakt naast aquareltekeningen van dieren en portretten ook botanische aquarellen en landschappen. De veelzijdigheid van aquarelverf, maar ook het verrassende karakter van het materiaal is wat haar het meeste aanspreekt en hoopt over te brengen op de cursisten. www.planetb-illustraties.nl