Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ZC301

Cursus Torso in Mergel

Cursus Torso in Mergel
Cursuscode: ZC301

Deze workshop is voor iedereen die zich wel eens aan een Torso wil wagen. Een Torso is het bovenlichaam van een mens zonder armen, benen, hoofd en soms nek. Deze “afgesneden” strakke vlakken van armen en benen maken juist het contrast met de rest van het lichaam groter. De houding van de Torso is voor de vormgeving erg belangrijk.

Er word gewerkt in de enige steen van Nederlandse bodem, de Mergel. Deze steensoort is vrij zacht (korrelig) en gemakkelijk te bewerken door middel van zagen, raspen, vijlen en schuren. Hierdoor kunnen we veel tijd besteden aan de vorm van de Torso.

De steen is zachtgeel van kleur en bevat schelp deeltjes en fossielen. We werken vanuit een blok en op basis van een voorbeeldtorso. Aan het einde van de workshop worden de Torsen geïmpregneerd zodat ze niet meer afgeven en u ze zelfs een tijd buiten kunt zetten.

Benodigdheden die u zelf dient aan te schaffen: Mergelblok van 20 x 20 x 40/50 cm (+/- €45), een stofkap en werkhandschoenen.

Overig gereedschap zal worden verzorgd.

De cursus is inclusief lunch

Maandag 26 juli 2021
4 lessen van 6 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 350,00
Mw. C. (Caroline) Ruizeveld
10:00 - 16:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
C. (Caroline) Ruizeveld
C. (Caroline) Ruizeveld
Caroline Ruizeveld is ruim twintig jaar beeldhouwer in steen. Door het gebrek aan stenen in Nederland werkt zij regelmatig in het buitenland in de nabijheid van steengroeven. Zo heeft zij veel ervaring kunnen opdoen met allerlei soorten steen. Haar werk bevat een aantal terugkerende thema’s die in de loop der jaren zijn uitgegroeid tot een serie en nog steeds aangroeien. Ruizeveld werkt zowel met kleine als grote formaten steen. Grote formaat beelden worden na aanleiding van een thema veelal gerealiseerd tijdens Internationale Beeldhouw Symposia in diverse landen. Deze beelden krijgen meestal een vaste plek in een park of op een dorpsplein. Naast haar beeldend werk heeft Ruizeveld inmiddels een ruime ervaring in het geven van beeldhouwlessen in binnen- en buitenland. www.carolineruizeveld.nl