Cursuscode: 23ZC301

Thee-atelier: workshop proeven & schrijven

Cursuscode: 23ZC301

Heb je wel eens thee geproefd? Niet gedachteloos gedronken maar écht geproefd? In de workshop thee-atelier spreek je al je zintuigen aan. Theesommelier Loes van Tuijl laat je twee pure Japanse theeën proeven. Onder leiding van Ceciel Boudewijn schrijf je vervolgens korte smaakimpressies.

Wil jij thee ervaren op een bijzondere manier? Meld je dan aan voor thee-atelier!

Ervaring met schrijven is niet nodig, wel fijn als je van thee houdt.

Aantal deelnemers: 8 tot 10

Begeleiding: Loes van Tuijl en Ceciel Boudewijn

Loes is theesommelier. Ze heeft een driejarige opleiding gevolgd en verschillende theereizen gemaakt. Thee boeit haar omdat het een veelzijdig product is waarover je niet uitgeleerd raakt. Er is zoveel te ontdekken. Ga je mee op reis?

Ceciel is Neerlandica en docent creatief schrijven. Onder de naam Labyrint begeleidt zij leeskringen proza en poëzie o.a. bij Volksuniversiteit Utrecht. Daarnaast geeft ze schrijfcursussen en individuele begeleiding met nadruk op plezier in schrijven & poëzie.

Zie ook www.inhetlabyrint.nl.

Dinsdag 6 juni 2023
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:00
Mw. C.J.M. (Ceciel) Boudewijn, Mw. L.D. (Loes) van Tuijl
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
C.J.M. (Ceciel) Boudewijn
Docent is Neerlandica. Sinds 2000 begeleidt zij leeskringen proza en poëzie o.a. bij de Volksuniversiteit. Daarnaast geeft zij schrijfcursussen en individuele begeleiding. Zie ook haar website: www.inhetlabyrint.nl.
L.D. (Loes) van Tuijl
Sinds 2018 ben ik theesommelier. Toen ik voor het eerst over het beroep hoorde dacht ik “Dat is een sprookjesberoep, wie heeft er nou het geluk dat je voor je beroep thee mag drinken?!” In 2017 begon ik aan een opleiding tot theesommelier en ging er een wereld voor me open. Het hoogtepunt (tot nu toe) was een reis naar China. Daar heb ik les gehad aan een Chinese theeschool om nog meer te leren over de Chinese theecultuur. Thee is een ontzettend veelzijdig product waar je niet over uitgeleerd raakt. Er is zoveel te ontdekken. Van theecultuur tot tea and food pairing. Van productie tot zetwijze, ik vind het allemaal ontzettend interessant. Ik deel mijn passie graag met anderen en laat je graag de wonderlijke wereld van thee beleven.