Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23ZT200

Deens 1 [A0 -1/2 A1]

Deens 1 [A0 -1/2 A1]
Cursuscode: 23ZT200

In deze cursus Deens wordt naar de helft van het niveau A1 van het Europees referentiekader toegewerkt. De mondelinge vaardigheden staan centraal zodat je snel eenvoudige gesprekjes kunt voeren en er veel aandacht is voor een goede uitspraak. Hoewel de nadruk zal liggen op de mondelinge vaardigheden, komen natuurlijk ook grammatica en het schrijven van bijvoorbeeld een e-mail aan bod. Tenslotte mag de Deense cultuur niet ontbreken;  ‘echte’ stukjes tekst bieden steeds een mooi aanknopingspunt om hierover kennis uit te wisselen.

Denemarken staat inmiddels bekend als een van de gelukkigste landen van de wereld en dat komt allemaal door ‘hygge’. Als dat al geen reden is om Deens te leren, dan zijn het wel alle mooie Deense series zoals Borgen, Bedraget of Forbrydelsen (The Killing).  Of gewoon omdat je er graag vakantie viert of je zoon of dochter  is gaan samenwonen met een Deen(se). Tijdens de cursus oefen je het Deens veel met elkaar, zo raak je vertrouwd met de Deense uitspraak en leer je steeds makkelijker Deens spreken. Thuis ga je verder: uitspraak, schrijven en grammatica. De bijzonderheden van Denemarken staan in alle lessen centraal: Jul, hygge-snak, tak for mad….

Dinsdag 9 mei 2023
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 190,00
Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
Boek: Vi snakkes ved! Aktuell A1+ (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 21:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H. W. J. (Helena) Oude Brunink-Meijer Naast de lessen NT2 geef ik graag lessen Deens. Sinds mijn jeugd ben ik al dol op Denemarken. Ik ging er jarenlang op vakantie en op mijn achttiende ben ik naar Denemarken vertrokken om Deens te leren op een school in de buurt van Århus. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik nog niet naar huis en ben ik als ung pige i huset (au-pair) op een boerderij in Nordjylland gaan werken. Na terugkeer in Nederland heb ik Scandinavische talen gestudeerd in Groningen met als hoofdtaal Deens, waarbij ik nog een jaar in Odense heb gewoond. Vanaf die tijd deel ik mijn kennis van Denemarken en de Deense taal graag met cursisten in individuele en groepstrainingen: van Deense kerst tot Deens gebak, van Deens design tot Deense å-er, alles komt voorbij.