Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23ZT202

Deense conversatie en spellenavond

Deense conversatie en spellenavond
Cursuscode: 23ZT202

Danske hyggeaftner!

Wil je ook nog wat meer Deens spreken? Tijdens de ‘danske hyggeaftner’ oefen je je spreek-, lees- en luistervaardigheden op een speelse wijze. In kleine groepjes ga je Deense spellen spelen zoals Danmarkspillet of hvem er hvem of variaties op bekende spelen maar met vragen in het Deens (aangepast aan je taalniveau). Vanaf het moment dat je het klaslokaal binnenstapt, ben je ‘in Denemarken’. We beginnen de avond dan ook met een Deens lied uit het Højskolesangbog. Meezingen is niet verplicht, meeluisteren wel….

Je gaat – zo goed als je kunt – met de andere deelnemers in gesprek, zowel voor als tijdens als na het spelen van een spel. Je probeert alle vragen in het Deens te stellen (Mag ik hier zitten, wil je nog een kopje koffie?) Je maakt natuurlijk ook kennis met de andere deelnemers, je praat over activiteiten in je vrije tijd of over je favoriete plekken in Denemarken. Zo verzamel je meteen wat tips over mooie plekken in Denemarken.

Kennis van het Deens op minimaal A1-niveau is gewenst.

Woensdag 21 juni 2023
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 22,50
Mw. H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
19:30 - 21:30
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H.W.J. (Helene) Oude Brunink-Meijer
H. W. J. (Helena) Oude Brunink-Meijer Naast de lessen NT2 geef ik graag lessen Deens. Sinds mijn jeugd ben ik al dol op Denemarken. Ik ging er jarenlang op vakantie en op mijn achttiende ben ik naar Denemarken vertrokken om Deens te leren op een school in de buurt van Århus. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik nog niet naar huis en ben ik als ung pige i huset (au-pair) op een boerderij in Nordjylland gaan werken. Na terugkeer in Nederland heb ik Scandinavische talen gestudeerd in Groningen met als hoofdtaal Deens, waarbij ik nog een jaar in Odense heb gewoond. Vanaf die tijd deel ik mijn kennis van Denemarken en de Deense taal graag met cursisten in individuele en groepstrainingen: van Deense kerst tot Deens gebak, van Deens design tot Deense å-er, alles komt voorbij.