Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: B416

Cursus Assertiviteit

Cursus Assertiviteit
Cursuscode: B416

Kan je zelfvertrouwen wel een boost gebruiken? Zou je weleens beter voor jezelf op willen komen? Is “nee” zeggen of je grenzen aangeven iedere keer weer een brug te ver? Zou je willen dat je collega’s nu ook eens naar jou luisteren? Ga je conflicten liever uit te weg? Zou je willen dat iedereen je aardig vindt? Ben je verlegen?
Als je twee of meer van deze vragen met “ja” kunt beantwoorden, meld je dan aan! In 4 bijeenkomsten help ik je om assertiever te worden. Want als je assertief bent, neem je geen blad voor de mond, maar laat tegelijkertijd anderen in hun waarde.

Doelstelling cursus:
Na afloop heb je meer kennis van je eigen kwaliteiten en valkuilen, je bent in staat vaker “nee” te zeggen, heb je inzicht in je eigen gedrag en hoe je op anderen overkomt. Je kunt overtuigend je mening geven en grenzen stellen. Je bent in staat assertief en zelfverzekerd te communiceren en met weerstand en conflictsituaties om te gaan.

Thema per lesdeel:
Les 1: Introductie, kennismaking, wat is assertiviteit? , LSD – luisteren, samenvatten doorvragen
Les 2: Roos van Leary - leer meer over je eigen gedrag en lichaamstaal
Les 3: Feedback geven en ontvangen
Les 4: Communicatie – in conflictsituaties, bij weerstand, in de groep.

Maximaal 12 deelnemers

Zaterdag 2 november 2019
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 130,00
Mw. M. (Mariëlle) Aarts
10:00 - 13:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
M.  (Mariëlle) Aarts
M. (Mariëlle) Aarts
Ik ben Mariëlle Aarts, 45 jaar oud en kom uit Harmelen. Ik werk als Trainer, maar ook als Transformation Consultant. Mijn passie zijn mensen en het beste in iemand naar boven halen inspireert mij. Als ik een klein steentje kan bijdragen om het werk of leven van iemand net iets gelukkiger, makkelijker of onbezorgder te maken, dan ben ik blij. Mijn kracht ligt in de verbinding en ik geloof echt dat we samen veel meer kunnen dan alleen. In mijn vrije tijd doe ik graag dingen met mijn gezin, ik hou van sporten, en jureer ik ook turnwedstrijden.