Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VC300

Cursus Creatief schrijven: naar een verhaal

Cursus Creatief schrijven: naar een verhaal
Cursuscode: VC300

Verhalen zijn overal. In de krant, achter de schutting van je buurvrouw, in je eigen nachtkastje. Als je goed kijkt, luistert en voelt kun je ze ontdekken. Maar ook in je eigen hoofd leven verhalen. Verhalen die verteld willen worden. Maar hoe leer je deze verhalen herkennen? En hoe schrijf je ze op zodat jij en anderen ervan kunnen genieten?

In deze cursus leer je hoe je inspiratie opdoet. We gaan aan de slag met schrijfopdrachten in de les. Hierbij krijg je niet alleen opbouwende feedback van je docent, maar ook van je medestudenten. En je geeft ook zelf feedback, want zo leer je kritisch kijken naar een tekst, óók naar die van jezelf. Daarnaast gaan we in deze zes lessen toewerken naar een afgerond verhaal. Iedere les staat een ander element centraal: personages, verhaalopbouw, stijl, spanning, thema en perspectief. Tussen de lessen door werken we aan ons verhaal, waarna je hier in de les feedback op krijgt waar je écht iets mee kunt. Ook lezen we korte verhalen van gepubliceerde auteurs. Wat vinden we goed werken? En waarom? Ook hier leer je veel van én het zorgt voor inspiratie. We gaan hard aan de slag, maar plezier in het schrijven en verzinnen staat voorop!

Aan het eind van deze cursus ga je naar huis met je eigen verhaal, nieuwe ideeën en een boel schrijfervaring.

Dinsdag 8 maart 2022
8 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 220,00
Mw. A. (Anne) Eekhout
19:30 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Anne) Eekhout
A. (Anne) Eekhout
Je docent is Anne Eekhout. Ze is schrijfdocent en schrijver van verhalen, columns en drie romans. Haar werk stond op de longlist van de AKO-literatuurprijs en werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en de Bronzen Uil. Haar laatste boek Nicolas en de verdwijning van de wereld werd bekroond met de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren 2020. www.anne-eekhout.nl