Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23VC400

Kleinkunstig zijn en schrijven

Kleinkunstig zijn en schrijven
Cursuscode: 23VC400

Kleinkunstig zijn & schrijven is een cursus waarin je aan de slag gaat met de prachtige vormen van kleinkunst. Je schrijft een persoonlijke handleiding, hoe moet een ander met jou omgaan? Je ontdekt de verschillende schrijfvormen van kleinkunst, bijvoorbeeld in het schrijven van brieven, handleidingen, gedichten, een monoloog, liedtekst en/of spoken word. En je oefent jouw woorden de ruimte in te brengen: door een stilleven van tekst te maken of door een zin van jouw verhaal tastbaar in de ruimte te maken.

Maar naast deze prachtige vormen, die je gaat ontdekken in kleinkunstig zijn en schrijven; duik je vooral een stukje in jezelf. Welke thema’s houden jou bezig en hoe ga je dat gesprek aan met jezelf en de ander? Wat gebeurt er als je loslaat? Als je het gesprek aangaat? Als je luistert en soms stil bent? Als je het hard op uitspreekt? Vraagtekens er achter plaatst of juist een uitroepteken? En stel dat je op die ene vraag die jou bezig houdt, dat ene thema, een antwoord terug zou kunnen krijgen in de vorm van jouw eigen woordenkunst?

Maandag 6 maart 2023
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 155,00
Mw. L. (Lasse) van Strien
14:00 - 16:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L. (Lasse) van Strien
L. (Lasse) van Strien
Lasse van Strien is afgestudeerd als schrijver aan de opleiding Creative Writing, ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten, met een eigen novelle. Sindsdien werkt ze als docent creatief schrijven, kleinkunst en poëzie op de Vrije Hogeschool, bij School der Poëzie en Future Me. Elke dag is ze bezig met de woorden om haar heen. De beelden die blijven hangen, de gevoelens, de gedachtes die langskomen op papier te krijgen. Ze werkt graag met mensen om hen het bijzondere gevoel van creatief schrijven te laten ervaren. Ze hecht waarde aan de vraag: wat zijn jouw woorden, wat zien jouw ogen wat een ander misschien niet ziet?