Volksuniversiteit Utrecht
030-2313395

Fotografie

Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe u uw (vakantie)foto’s mooier of beter kunt krijgen? U heeft een mooie digitale (spiegelreflex) fotocamera en u wilt graag meer mogelijkheden leren benutten? Dan is een beginnerscursus fotografie van de Volksuniversiteit Utrecht echt iets voor u. Ook hebben wij een cursus fotografie voor gevorderden, voor degene die wil leren omgaan met thematische fotografie. Maar ook een cursus Photoshop behoort tot de mogelijkheden, speciaal voor mensen die willen leren hoe je foto’s mooi kunt bewerken. Schrijf u daarom vandaag nog in voor een cursus fotografie!

Cursus Fotografie: Adobe Lightroom 6/ CC- 2015

Maak je regelmatig leuke foto’s, maar je zou deze graag willen bewerken naar een nog mooier resultaat. Wil je leren foto’s te beoordelen en te slim te archiveren. Dan is deze cursus digitale bewerking in Adobe Lightroom CC voor jou je beste keuze.
Deze cursus bestaat uit   ........

Meer informatie
Woensdag 9 mei 2018
2 lessen van 2,5 uur
Prijs: € 55,00
Dhr. R. (Rob) Benningen
19:30 - 22:00
Locatie: Utrecht, Stedelijk Gymnasium
Cursus geannuleerd >

Inhoud cursus fotografie

Tijdens een cursus fotografie worden de mogelijkheden van een digitale spiegelreflex verkend. Gaandeweg zal de cursist leren om creatievere en persoonlijkere foto’s te maken met behulp van handmatige bediening van het toestel. Tijdens een cursus fotografie zullen belangrijke zaken zoals sluitertijd, diafragma, lichtmeting, ISO, witbalans, over- en onderbelichting, creatieve belichting, scherptediepte, manual focus, juist en creatief gebruik van lenzen en filters, lichtsoorten (zijlicht, strijklicht, e.d.), compositie, portretten, landschappen en architectuurfotografie behandeld worden.

Cursus fotografie opdrachten

Tijdens een cursus fotografie worden wekelijks opdrachten uitgedeeld. Het bespreken van de wekelijkse opdrachten geeft veel inzicht en kennis, evenals het zien van foto's van andere cursisten. Van de cursisten wordt een actieve deelname, assertiviteit en feedback verwacht. Op die manier kunnen we echt alles uit de cursus halen.