Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: VC333

Buiten fotografie

Buiten fotografie
Cursuscode: VC333

Wil jij betere foto's kunnen maken met je smartphone of fotocamera? Dan is deze cursus voor jou!

Veel mensen maken tegenwoordig alleen nog foto’s met hun smartphone. Logisch, want die past makkelijk in je jaszak en je hebt hem dus altijd bij je. De camera's in telefoons zijn tegenwoordig zo goed dat je er prachtige foto’s mee kunt maken als je weet waar je op moet letten. Tijdens deze cursus laat ik je graag zien hoe je het meest uit je smartphone haalt. We gaan in op onderwerpkeuze, belichting, compositie en lichtgebruik, zodat je prachtige foto’s kunt maken, gewoon met je telefoon!

Deze cursus speelt zich deels buiten af. We gaan op pad in de stad en in de natuur op zoek naar mooi licht, texturen en de kleuren van de ontluikende lente. Met creatieve opdrachten rond beeldrijm, seriematig werken, lichtgebruik en perspectief leer je de mogelijkheden die er zijn met jouw toestel. Het klassikaal bespreken van het resultaat van de opdrachten vormt een belangrijk onderdeel van de cursus.

Wil je meedoen met een fotocamera ipv een smartphone? Dat kan natuurlijk ook! Het leuke van deze cursus is dat je betere foto's leert maken zonder eerst het handmatig instellen van de belichting onder de knie te hoeven krijgen.

Niveau: Geen voorkennis vereist
Voor wie:
Iedereen die houd van wandelen en fotograferen.
Wat neem je mee:
Een camera of smartphone. Schoenen waar je fijn op kunt lopen.
Huiswerk?
Nee, de opdrachten worden in de lesuren gemaakt. Wel moet je thuis je foto's nog selecteren en naar de docent mailen.


Zaterdag 29 januari 2022
11 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 270,00
Mw. I. (Isolde) Woudstra
10:00 - 12:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
I. (Isolde) Woudstra
I. (Isolde) Woudstra
Isolde Woudstra is zelfstandig fotograaf en werkt onder andere voor de Volkskrant, de Correspondent, het Cobra museum en verschillende magazines. Ze werkt bij voorkeur op locatie en neemt je dan ook graag mee op pad om zo samen het meest uit je fotografie te halen!