Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23VF101

Buiten fotografie

Buiten fotografie
Cursuscode: 23VF101

Veel mensen maken tegenwoordig alleen nog foto’s met hun smartphone. Logisch, want die past makkelijk in je jaszak en je hebt hem dus altijd bij je. De camera's in telefoons zijn tegenwoordig zo goed dat je er prachtige foto’s mee kunt maken als je weet waar je op moet letten. Het belangrijkste 'gereedschap' van de fotograaf is niet zozeer de camera maar het lichtgebruik; als je weet wat de voor- of nadelen zijn van bepaalde soorten licht, zul je het licht beter weten te benutten. Betere foto's leren maken komt voor een groot deel neer op 'beter leren kijken' en dat is dan ook wat we in deze cursus zullen gaan doen! We gaan in op belichting, compositie en lichtgebruik, zodat je prachtige foto’s kunt maken, gewoon met je telefoon!

Wil je meedoen met een fotocamera ipv een smartphone? Dat kan natuurlijk ook. Het leuke van deze cursus is dat je betere foto's leert maken zonder eerst het handmatig instellen van de belichting onder de knie te hoeven krijgen.

We gaan op pad in de stad en in de natuur op zoek naar mooi licht, leuke onderwerpen, en de kleuren van het najaar. Door middel van creatieve opdrachten rond beeldrijm, seriematig werken, lichtgebruik en compositie zul je beter leren kijken en bewuster beslissingen nemen bij het maken van een foto. Het klassikaal bespreken van het resultaat van de opdrachten vormt een belangrijk onderdeel van de cursus. Ook zullen we kijken naar het werk van bekende fotografen...wat maakt nou dat sommige foto's zo'n feest voor het oog zijn? We gaan in deze cursus niet in op specifieke mogelijkheden van verschillende type smartphones of de nieuwste apps en gadgets, wel bespreken we de mogelijkheden van nabewerkings-app Snapseed.

Niveau: Geen voorkennis vereist
Voor wie:
Iedereen die houd van wandelen en fotograferen.
Wat neem je mee:
Een camera of smartphone.
Huiswerk?
De opdrachten worden deels in de les en deels als huiswerk gemaakt.

Woensdag 25 januari 2023
11 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 280,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. I. (Isolde) Woudstra
10:00 - 12:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
I. (Isolde) Woudstra
I. (Isolde) Woudstra
Isolde Woudstra is zelfstandig fotograaf en werkt onder andere voor de Volkskrant, de Correspondent, het Cobra museum en verschillende magazines. Ze werkt bij voorkeur op locatie en neemt je dan ook graag mee op pad om zo samen het meest uit je fotografie te halen!