Cursuscode: NC326

Digitale Fotografie voor beginners

Cursuscode: NC326

Ben jij in het bezit van een digitale fotocamera (spiegelreflex-, systeem- camers) en zou je meer willen weten over de bediening en de creatieve mogelijkheden? Dan is deze cursus digitale fotografie voor beginners echt wat voor jou.

Je leert de camera van de automatisch stand af te halen en deze te gebruiken met handmatig ingestelde instellingen. In de lessen leer je ook omgaan met de ‘’magische’’ drieeenheid: sluitertijd, diafragma en het ISO getal.
De creatieve mogelijkheden in de fotografie worden besproken en we gaan in op aspecten als scherptediepte, sluitertijden, belichting, witbalans en de compositie.

Ook behandelen we diverse thema’s zoals landschap-, architectuur- en portretfotografie. Het bespreken en het feedback geven over de foto’s van de fotografieopdrachten geeft je veel inzicht en kennis. Er zal een specifieke workshop zijn, thema; ‘en toen was er licht’. We gaan naar het winkelhart van Utrecht, waar we themafotografie gaan beoefenen. We werken de resultaten van de excursie uit in een mooie serie of reportage.

Van de cursisten wordt een actieve deelname en assertiviteit verwacht. Zodoende kunnen we het maximale uit de cursus halen.

De cursus omvat:
Uitleg van technische aspecten en mogelijkheden van de digitale spiegelreflex- of systeemcamera. Uitleg over de bediening van de digitale spiegelreflexcamera, theorie en praktijkopdrachten lichtmeten(contrasten).
Theorie- en praktijkopdrachten: thematische fotografie zoals: landschapsfotografie, Architectuurfotografie, Portretfotografie(zelfportret).
Praktijk: workshop ‘’en toen was er licht’’.
Bespreken opdrachten opbouwen van een basis portfolio.

Voor wie
Iedereen die enthousiast is in de fotografie en graag routine wil op doen met de digitale camera en die ook meer wil leren over belichten en compositie.

Wat neem je mee
Een Digitale spiegelreflex- of systeemcamera, volle camera accu’s. Heb je geen interne flitser of uitklapflitser is een losse opzet flitser ook prima, USB-stick. I.v.m. de lessen is het handig dat er op de camera een flitscontact aanwezig is. Een aantekenblok.

Let op: er is één keer les op een zaterdag!

Maximaal 11 deelnemers

Maandag 20 september 2021
11 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. J. (Jacqueline) Besemer
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
J. (Jacqueline) Besemer
Jacqueline Besemer is in 1992 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, richting fotografie. Zij werkt sindsdien als freelance fotograaf. Jacqueline werkt al ruim 25 met veel plezier als docent fotografie, oa bij het UCK. Zij is vanaf 2014 projectleider, trainer/coach bij Stichting Blauwlicht www.blauwlicht.org Stichting Blauwlicht biedt kunstzinnige antwoorden op sociale vraagstukken. De stichting ontwikkelt kunst- en cultuurprojecten met een sociaal oogmerk omdat zij gelooft in de kracht van cultuur om mensen en groepen met elkaar te verbinden. In haar fotografiecursussen maak je kennis met de magie van fotografie. Je leert anders kijken naar je omgeving. Je leert de basisprincipes van de fotografie kennen aan de hand van inspirerende voorbeelden van fotograferen, samen fotograferen tijdens de les, thuis opdrachten en het gezamenlijk bespreken van foto’s.