Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23VC006

Cursus Edelsmeden

Cursus Edelsmeden
Cursuscode: 23VC006

Tijdens deze cursus maak je kennis met basisvaardigheden en technieken van het edelsmeden en maak je een sieraad dat je zelf ontwerpt. We beginnen met een aantal opdrachten om de belangrijkste technieken onder te knie te krijgen, zoals zagen, vijlen, schuren, boren en solderen. Hierna maak je je eerste zilveren ring en leer je andere technieken als hameren en polijsten. De laatste lessen van deze cursus werk je aan een sieraad naar eigen ontwerp. Voor het leren van de basistechnieken oefenen we met verschillende onedele materialen, zoals alpaca, messing en koper.

Materiaalkosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Een starterspakketje met onedele metalen voor het oefenen van de basistechnieken kun je tijdens de eerste les aanschaffen voor 15 euro.

De kosten van het zilver voor de ring en het sieraad naar eigen ontwerp zijn afhankelijk van het gewicht van het zilver dat je wilt gebruiken. Het zilver kun je tijdens de cursus kopen bij de docenten.

Dinsdag 24 januari 2023
8 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 315,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. J. (Jeroen) Feirabend, Mw. A. (Astrid) Meyer
19:30 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
J. (Jeroen) Feirabend
J. (Jeroen) Feirabend
Jeroen Feirabend & Astrid Meyer Zo’n tien jaar geleden ontdekten we het edelsmeden: een ambacht waarbij je nooit uitgeleerd raakt. Na de Vakschool Schoonhoven volgden we diverse cursussen in binnen- en buitenland om onze vaardigheden verder uit te breiden. Na jaren in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, besloten we twee jaar geleden ons helemaal op het smeden te richten. In ons eigen atelier maken we nu sieraden naar eigen ontwerp en met liefde voor dit mooie ambacht.
A. (Astrid) Meyer
A. (Astrid) Meyer