Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22NCK007

Cursus Edelsmeden

Cursus Edelsmeden
Cursuscode: 22NCK007

Tijdens deze beginnerscursus maak je kennis met technieken van het edelsmeden en werk je aan je eigen ontwerpen. We beginnen met een aantal opdrachten om de belangrijkste basistechnieken onder te knie te krijgen: zagen, vijlen, boren en solderen. Hierna maak je je eerste (zilveren) ring en leer je andere technieken als hameren en polijsten. Bij de volgende opdrachten komen o.a. klinken en vormvijlen aan bod. De laatste twee lessen van deze cursus werk je aan een sieraad naar eigen ontwerp.

Voor het leren van de basistechnieken werken we met verschillende materialen, zoals alpaca, messing en koper. De kosten van deze materialen zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Het zilver voor je eigen ontwerpen kun je tijdens de cursus kopen bij de docenten.

Max 12 deelnemers

Dinsdag 4 oktober 2022
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00
Dhr. J. (Jeroen) Feirabend, Mw. A. (Astrid) Meyer
20:00 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
J. (Jeroen) Feirabend
J. (Jeroen) Feirabend
Jeroen Feirabend & Astrid Meyer Zo’n tien jaar geleden ontdekten we het edelsmeden: een ambacht waarbij je nooit uitgeleerd raakt. Na de Vakschool Schoonhoven volgden we diverse cursussen in binnen- en buitenland om onze vaardigheden verder uit te breiden. Na jaren in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, besloten we twee jaar geleden ons helemaal op het smeden te richten. In ons eigen atelier maken we nu sieraden naar eigen ontwerp en met liefde voor dit mooie ambacht.
A. (Astrid) Meyer
A. (Astrid) Meyer