Cursuscode: C320

Cursus Japans Zen schilderen: Sumi-e

Cursuscode: C320

Sumi-e is een meditatieve Zen schildering en heeft de kracht van eenvoud, met minimale penseelstreken en spaarzaam gebruik van kleuren. Sumi-E geeft je innerlijke rust en harmonisch evenwicht (yin/yang). Het is voor iedereen toegankelijk, ook als je het tekenen niet goed beheerst, kun je al snel iets moois creëren. Beginners: Tijdens de cursus kun je de traditionele manier van inkt wrijven op inktsteen en de penseelhouding aanleren. Daarna met inktpenseelstreken schilderen op rijstpapier zoals bamboe,  Ensō  (Zen-Cirkel) enz. Ensō symboliseert verlichting, kracht, het universum en het “alles”, de leegte. Gevorderden leren hedendaagse composities in Zen - schilderkunst. De docent studeerde zowel in China als in Nederland aan de kunstacademie. Zij beoefent al vele jaren de Chinese schilderkunst en schrijft hierover ook lesboeken. Kijk voor enkele voorbeelden op www.vu-Utrecht.nl of www.china-art.nl. Materiaalkosten: ca. € 62,- werkboek ca. € 8,- (is  niet verplicht). U kunt ook zelf eigen aangeschafte schildermaterialen meennemen.

Maximaal 12 deelnemers.

Zaterdag 29 september 2018
7 lessen van 3 uur , om de 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. R. (Ruomei) Tan