Cursuscode: VC321

Cursus Japans Zen schilderen: Sumi-e

Cursuscode: VC321

Sumi-e is een meditatieve Zen schildering en heeft de kracht van eenvoud, met minimale penseelstreken en spaarzaam gebruik van kleuren. Sumi-E geeft je innerlijke rust en harmonisch evenwicht (yin/yang).

De cursus is voor iedereen toegankelijk, ook als je het tekenen niet goed beheerst, kun je al snel iets moois creëren. Beginners: tijdens de cursus kun je op de traditionele manier van inkt wrijven op inktsteen en de penseelhouding aanleren. Daarna leer je  met inktpenseelstreken schilderen op rijstpapier zoals bamboe,  Ensō  (Zen-Cirkel) enz. Ensō symboliseert verlichting, kracht, het universum en het “alles”, de leegte. Gevorderden leren hedendaagse composities in Zen - schilderkunst.

De docent studeerde zowel in China als in Nederland aan de kunstacademie. Zij beoefent al vele jaren de Chinese schilderkunst en schrijft hierover ook lesboeken. Kijk voor enkele voorbeelden op www.vu-Utrecht.nl of www.china-art.nl.

Materiaalkosten: ca. € 62,- werkboek ca. € 8,- (is  niet verplicht). Deze materiale rekent u met de docente af.
U kunt ook zelf eigen aangeschafte schildermaterialen meenemen.

Maximaal 12 deelnemers.

Zaterdag 8 februari 2020
5 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. R. (Ruomei) Tan
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
R. (Ruomei) Tan
Docent Ruomei Tan studeerde zowel in China als in Nederland aan de kunstacademie. Tijdens de cursus zijn er lesboeken beschikbaar die door docente zelf geschilderd en geschreven is.