Cursuscode: VC303

Cursus Schilderen met Olieverf of Acrylverf

Cursuscode: VC303

Aan het begin van deze cursus wordt de groep gesplitst in 'beginners' en 'gevorderden'.-  Als beginner maakt u kennis met de basisprincipes en verschillende technieken van het schilderen met olieverf of acrylverf. Aanvankelijk werkt u gezamenlijk aan een aantal opdrachten, zo leert u ook veel van elkaar. Hierna bent u vrij in de keuze van uw onderwerp. De verschillende aspecten van het materiaal komen aan bod en er wordt aan kleur en vormstudie gewerkt (compositieleer, kleurenleer, perspectief, toonwaarden enz.).-  Als gevorderde bent u bekend met een aantal basisprincipes van deze techniek. De cursus is een verdieping en verbreding van de beginnerscursus. Wilt u voor de eerste les al een keuze m.b.t. het onderwerp van uw schilderij maken en het materiaal (verf, doek, board, eventueel schetsen, etc.)

Materiaallijst olieverf: Verf van het merk Winton (kleine of grote tube) cobaltblue, cadmiumyellow pale, cadmiumred deep, titaanwhite, platte varkensharen penselen no. 8, 14 en 20, quickdrying Rembrandt  medium, 1 l. reukloze terpentine om kwasten te reinigen (andere terpentine niet toegestaan), scheurpalet, twee glazen potten met deksel, eierdopje of klein schaaltje, oude lap en krant. Materiaallijst acrylverf: acrylverf 'Amsterdam' van Talens ultramarijn, azogeel licht, naphtarood middel, titaanwit, platte varkensharen penselen no. 8, 14 en 20, wegwerpbordjes of scheurpalet, twee glazen potten, oude lap en krant.Maximaal 14 deelnemers.

Maandag 28 januari 2019
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M.A.E. (Mariette) Bakker
Materiaallijst Olieverf: Verf van het merk Winton (kleine of grote tube) cobaltblue, cadmiumyellow pale, cadmiumred deep, titaanwhite, platte varkensharen penselen no. 8, 14 en 20, quickdrying Rembrandt medium, 1 l. reukloze terpentine om kwasten te reinigen (andere terpentine niet toegestaan), scheurpalet, twee glazen potten met deksel, eierdopje of klein schaaltje, oude lap en krant. Materiaallijst acrylverf: acrylverf 'Amsterdam' van Talens ultramarijn, azogeel licht, naphtarood middel, titaanwit, platte varkensharen penselen no. 8, 14 en 20, wegwerpbordjes of scheurpalet, twee glazen potten, oude lap en krant.
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adres gegevens)
M.A.E. (Mariette) Bakker