Cursuscode: NC372

Cursus Schilderen met Olieverf of Acrylverf

Cursuscode: NC372

Aan het begin van deze cursus wordt de groep gesplitst in 'beginners' en 'gevorderden'.-  Als beginner maakt u kennis met de basisprincipes en verschillende technieken van het schilderen met olieverf of acrylverf. Aanvankelijk werkt u gezamenlijk aan een aantal opdrachten, zo leert u ook veel van elkaar. Hierna bent u vrij in de keuze van uw onderwerp. De verschillende aspecten van het materiaal komen aan bod en er wordt aan kleur en vormstudie gewerkt (compositieleer, kleurenleer, perspectief, toonwaarden enz.).-  Als gevorderde bent u bekend met een aantal basisprincipes van deze techniek. De cursus is een verdieping en verbreding van de beginnerscursus. Wilt u voor de eerste les al een keuze m.b.t. het onderwerp van uw schilderij maken en het materiaal (verf, doek, board, eventueel schetsen, etc.)

Materiaallijst olieverf: Verf van het merk Winton (kleine of grote tube) cobaltblue, cadmiumyellow pale, cadmiumred deep, titaanwhite, platte varkensharen penselen no. 8, 14 en 20, quickdrying Rembrandt  medium, 1 l. reukloze terpentine om kwasten te reinigen (andere terpentine niet toegestaan), scheurpalet, twee glazen potten met deksel, eierdopje of klein schaaltje, oude lap en krant. Materiaallijst acrylverf: acrylverf 'Amsterdam' van Talens ultramarijn, azogeel licht, naphtarood middel, titaanwit, platte varkensharen penselen no. 8, 14 en 20, wegwerpbordjes of scheurpalet, twee glazen potten, oude lap en krant. Maximaal 1 deelnemers.

Maandag 14 september 2020
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M.A.E. (Mariette) Bakker
Materiaallijst Olieverf: Verf van het merk Winton (kleine of grote tube) cobaltblue, cadmiumyellow pale, cadmiumred deep, titaanwhite, platte varkensharen penselen no. 8, 14 en 20, quickdrying Rembrandt medium, 1 l. reukloze terpentine om kwasten te reinigen (andere terpentine niet toegestaan), scheurpalet, twee glazen potten met deksel, eierdopje of klein schaaltje, oude lap en krant. Materiaallijst acrylverf: acrylverf 'Amsterdam' van Talens ultramarijn, azogeel licht, naphtarood middel, titaanwit, platte varkensharen penselen no. 8, 14 en 20, wegwerpbordjes of scheurpalet, twee glazen potten, oude lap en krant.
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
M.A.E. (Mariette) Bakker