Cursuscode: VC382

Cursus Visuele Taal voor individuen,organisaties en bedrijven

Cursuscode: VC382

In deze cursus leert u hoe u aan de hand van visuele taal informatie kunnen overdragen en hoe visuele taal een rol kan spelen om processen inzichtelijk te maken.

In de cursus zullen de volgende onderdelen aan de orde komen: icoontjes, symbooltjes en tekeningetjes voor beginners, concept-cartoons (informatieve cartoons om zaken te verduidelijken), visuele metaforen, visuele (getekende) presentaties, het oefenen in visuele rapportage, de rol van visuele taal in processen (o.a in organisatie- en bedrijfsprocessen). www.beeldingenieur.eu, www.cartoonacademy.eu.

Materiaal kosten: 10,- te voldoen aan de docent tijdens de eerste les.

Zaterdag 30 januari 2021
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. E. (Eric) Simons
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Eric) Simons
E. (Eric) Simons Muziek en theater, Docent Dramatische Vorming Arnhem 1990-1995: Academie Beeldende Vorming, Tilburg. Diploma behaald. Afstudeerrichting Tekenen en Schilderen 1996-2000: Werkzaam als beeldend kunstenaar 2001-2010: Werkzaam in de Creatieve sector met een maatschappelijke toepassing. . Maatschappelijke projecten met jongeren, kinderen, en jong-volwassenen, . en later met asielzoekers (betaald werk). 2011-2015: Werkzaam als beeldend kunstenaar. Diverse exposities, in Utrecht, Amsterdam, Nijmegen, Duitsland., en lesgeven. 2016-heden: De oprichting van de Cartoonacademy als bedrijf. Geeft les in het volwassenenonderwijs, op bedrijfsuitjes, op scholen, priveles (aan kunstenaars), kunstcentra, in een museum, familiefeesten. 2019 oprichting Beeldingenieur. Lesgeven in Visual Language en informatiecartoons, bv. aan het New Energy Institute in Groningen.