Cursuscode: NC390

Cursus Visuele Taal voor individuen,organisaties en bedrijven

Cursuscode: NC390

In deze cursus leert u hoe u aan de hand van visuele taal informatie kunnen overdragen en hoe visuele taal een rol kan spelen om processen inzichtelijk te maken.

In de cursus zullen de volgende onderdelen aan de orde komen: icoontjes, symbooltjes en tekeningetjes voor beginners, concept-cartoons (informatieve cartoons om zaken te verduidelijken), visuele metaforen, visuele (getekende) presentaties, het oefenen in visuele rapportage, de rol van visuele taal in processen (o.a in organisatie- en bedrijfsprocessen). www.beeldingenieur.eu, www.cartoonacademy.eu.

Materiaal kosten: 10,- te voldoen aan de docent tijdens de eerste les.

Zaterdag 19 september 2020
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. E. (Eric) Simons
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Eric) Simons
CV Eric Simons 1986: Eindexamen VWO Diploma behaald 1986-1989: Muziek en theater, Docent Dramatische Vorming Arnhem 1990-1995: Academie Beeldende Vorming, Tilburg. Diploma behaald. Afstudeerrichting Tekenen en Schilderen 1996-2000: Werkzaam als beeldend kunstenaar 2001-2010: Werkzaam in de Creatieve sector met een maatschappelijke toepassing. . Maatschappelijke projecten met jongeren, kinderen, en jong-volwassenen, . en later met asielzoekers (betaald werk). 2011-2015: Werkzaam als beeldend kunstenaar. Diverse exposities, in Utrecht, Amsterdam, . Nijmegen, Duitsland. 2016-heden: De oprichting van de Cartoonacademy. Al sinds 2010 gaf ik af en toe een Cartoon- . tekenles. Vanaf 2016 heb ik er echt mijn bedrijf van gemaakt. . De Cartoonacademy geeft les aan allerlei doelgroepen, van management- . opleidingen tot aan kinderen en aan kunstenaars. 2018 : Oprichting van de Drawing Academy, het broertje van de Cartoonacademy.