Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22NC400

Japans Zen schilderen: Sumi-e

Japans Zen schilderen: Sumi-e
Cursuscode: 22NC400

Sumi-e is een meditatieve Zen schildering en heeft de kracht van eenvoud, met minimale penseelstreken en spaarzaam gebruik van kleuren. Sumi-E geeft je innerlijke rust en harmonisch evenwicht (yin/yang).

De cursus is voor iedereen toegankelijk, ook als je het tekenen niet goed beheerst, kun je al snel iets moois creëren. Beginners: tijdens de cursus kun je op de traditionele manier van inkt wrijven op inktsteen en de penseelhouding aanleren. Daarna leer je  met inktpenseelstreken schilderen op rijstpapier zoals bamboe. Ensō  (Zen-Cirkel) enz. Ensō symboliseert verlichting, kracht, het universum en het “alles”, de leegte. Gevorderden leren hedendaagse composities in Zen - schilderkunst.

De docent studeerde zowel in China als in Nederland aan de kunstacademie. Zij beoefent al vele jaren de Chinese schilderkunst en schrijft hierover ook lesboeken. Kijk voor enkele voorbeelden op www.volksuniversiteitutrecht.nl of www.china-art.nl.

Materiaalkosten: ca. € 75,- werkboek ca. € 10,- (is  niet verplicht). Deze materiale rekent u met de docente af.
U kunt ook zelf eigen aangeschafte schildermaterialen meenemen.

Maximaal 12 deelnemers.

Zaterdag 24 september 2022
10 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 320,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. R. (Ruomei) Tan
10:00 - 13:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R. (Ruomei) Tan
R. (Ruomei) Tan
Docent Ruomei Tan studeerde zowel in China als in Nederland aan de kunstacademie. Tijdens de cursus zijn er lesboeken beschikbaar die door docente zelf geschilderd en geschreven is.