Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23VC365

Portrettekenen en schilderen

Portrettekenen en schilderen
Cursuscode: 23VC365

Tijdens de cursus portret teken-en-schilderen leer stapsgewijs de opzet en uitwerking van het maken van een portret. Dit kan met droge en of natte technieken.

De eerste zes lessen van 12-delige cursus worden besteed aan de 'droge' technieken (houtskool, potlood of kleurpotlood). Dezen vormen het 'skelet' van de cursus, waarin je kennis gaat maken met verschillende materialen en schetsen/studie tekenen van een portret naar jouw keuze. Tijdens die eerste zes lessen ga je ook kennis maken met vormstudies: lijn, toonwaarden, arceren, contrast, plasticiteit, proporties en compositie.

Daarna worden de volgende zes lessen besteed aan kleurenleer en de kleurencirkel. Eenvoudig gaan we overstappen naar de wereld van kleuren! Je kan hier met aquarel- of acrylverf werken.

Na deze 12 lessen van de cursus heb je een goede basiskennis en vaardigheid in het portrettekenen/-schilderen, maar kan je ook navigeren in het werken met verschillende materialen en technieken. Je gaat naar huis met een afgemaakt portret (schilderij of een tekening) en vele studie-tekeningen die je altijd kunnen dienen als een goed hulpmiddel en een uitstekend uitgangspunt voor toekomstige werkstukken.

De cursus is voor mensen die graag creatief aan de slag willen gaan. Ook als je geen, weinig ervaring hebt, ben je van harte welkom. Het creatieve proces staat voorop!

Benodigdheden voor de cursus:

Je bent vrij in de keuze van het portret dat je wilt maken gedurende de 12 lessen. Als beginner is het goed om je gedurende de 12 lessen op één portret te focussen. Materialen zijn in het atelier aanwezig.

Je hebt voor het tweede deel van de cursus nodig: een doek of acrylpapier, drie basiskleuren in acryl- of aquarelverf, drie penselen en een plastic palet. De docent zal je in les 6 een advies meegeven. (kosten ongeveer: 50,- of zo duur als je het wilt maken)

Dinsdag 24 januari 2023
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 320,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. B. (Buba) Čvorić
19:30 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
B. (Buba) Čvorić
B. (Buba) Čvorić
Buba Čvorić is een beeldende kunstenares, teken- en schilderdocent en meditatie- en ademwerk docent. Al 22 jaar werkt ze aan haar autonome kunst, exposeert ze regelmatig en geeft cursussen op verschillende locaties in Utrecht. Ze werkt met een hart vol liefde en passie voor de creativiteit. Tijdens haar lessen creëert ze graag een ruimte waar men onbegrensd en veilig kan spelen. Het geeft haar enorme vreugde en voldoening om haar kennis, expertise en inzichten met mensen te delen zodat ze hun eigen kunstzinnige handschrift en vrijheid mogen ontwikkelen.