Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23VC203

Houtbranden

Houtbranden
Cursuscode: 23VC203

In deze workshop ga je aan de slag met een van de oudere druk- en tekentechnieken: het houtbranden, oftewel: pyrografie. Je gaat in twee uur aan de slag met het inbranden van je eigen (gekozen) ontwerp op een snij- of borrelplank. Wees niet bang dat je niet weet wat je moet tekenen, de docent neemt een map met voorbeelden mee die je over kunt zetten op je plank. Je leert een ontwerp overbrengen op het hout, leert met de brandpen omgaan en gaat, zodra je je zeker genoeg voelt, aan de slag met je plank en ontwerp.
Houtbranden is een zeer toegankelijke techniek ook voor de zelfbenoemde ‘minder creatieve mens’ erg goed en snel te leren. Bovendien ga je met een unieke plank naar huis. Hoe leuk als je die kunt gebruiken of als extra persoonlijk cadeautje kunt weggeven! De prijs van de workshop is inclusief materiaalkosten (15,-)

Zelf meenemen:
Eventueel een ontwerp

Geen eigen ontwerp?
Geen probleem, docent neemt een map aan inspiratie mee!

 

Vrijdag 21 april 2023
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 50,00
Mw. M. (Miranda) Renders
19:00 - 21:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Miranda) Renders
M. (Miranda) Renders
Naast mijn docentschap ben ik erg graag bezig. Zo graag zelfs dat ik van mijn creatieve hobby ook mijn beroep gemaakt heb. Ik heb me verdiept in verschillende handwerktechnieken zoals weven en kleden maken, werken met hars, houtbranden, vilten en het maken van lampen. Sinds een paar jaar heb ik daarnaast ook mijn eigen webshop – omdat mijn huis te vol kwam te staan met allerlei creaties - en organiseer ik creatieve workshops. Ik werk graag met verschillende, natuurlijke materialen en ik vind het geweldig om mijn kennis over verschillende (handwerk)technieken en materialen te kunnen delen. Niets is zo fijn om even uit je hoofd te kunnen zijn en met je handen bezig te kunnen gaan!