Volksuniversiteit Utrecht
030-2313395
Cursuscode: VAC108

Workshop Sushi

Workshop Sushi
Cursuscode: VAC108

We gaan sushi met rijst én quinoa maken. Wij streven ernaar om al onze producten biologisch in te kopen.
We ontvangen de gasten met een huisgemaakte proseccococktail. Onder het genot van dit drankje volgt een korte introductie en uitleg van het verloop van de workshop.
We beginnen met een korte toelichting en een uitleg over het verloop van de workshop. Vervolgens bereiden we eerst de ingrediënten voor de sushi en misosoep samen. De verschillende soorten vis, de komkommer, de mango, de avocado ed. worden gesneden. De eieren en de garnalen worden gebakken. De rijst hebben wij zelf van te voren gekookt omdat deze voor gebruik moet afkoelen. Als het een kleine groep betreft maken ze de rijst zelf en hebben wij koude klaarstaan om wel meteen mee aan de slag te kunnen gaan.

We maken drie verschillende soorten sushi: de gewone (maki) rol, de binnenstebuiten (uru maki) rol en nigiri (handgevormd). Iedereen kan zelf de ingrediënten kiezen die hij of zij lekker vindt. Alle deelnemers maken een gewone rol, een binnenstebuiten rol en nigiri. Als iedereen dit één keer gedaan heeft kunnen de overgebleven ingrediënten en tijd gebruikt worden om zelf nog eens te experimenteren. Iedereen maakt dus uiteindelijk minimaal twee of drie rollen en een x aantal nigiri.
Na het rollen snijden we de sushi gezamenlijk, maken we de schalen mooi op en dekken we de tafel.
Na het bereiden van de sushi gaan we met zijn allen gezellig aan tafel en geniet iedereen van een kopje misosoep en wordt uiteraard de zelfgemaakte sushi gegeten. Ook hebben we iets lekkers wat als dessert gegeten wordt.
Bij de workshop schenken we ook een glaasje wijn of bier of biologische frisdrank.

Zaterdag 14 april 2018
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 18:30
Prijs: € 57,50
Mw. J. (Jessica) Young
18:30 - 21:30
Locatie: Culinaire werfkelder (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Jessica) Young
J. (Jessica) Young