Vrijdagavond SPECIAL
Elke vrijdagavond is er een SPECIAL. Een eenmailige workshop met een thema. Van bonbons maken tot whisky proeverijen. Een gezellig avondje uit met je vrienden begint met een speciale workshop bij de Volksuniversiteit.

China is de bakermat van de thee. Al ruim 2000 jaar wordt er in China thee gedronken. Het is dus niet gek dat China een rijke theecultuur heeft en prachtige theeën maakt. In deze workshop gaan we een aantal van deze theeën proeven en vertel ik je meer over de achtergrond van de thee.

Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld. Bijna overal ter wereld kun je wel een kopje thee drinken. De meeste mensen kennen wel groene thee en zwarte thee maar wist je dat er maar liefst zes verschillende klassen zijn? In deze workshop maak je kennis met alle 6 de klassen.

Heb je altijd al meer willen weten over chocolade, hoe bonbonnetjes gemaakt worden en wat ganache is? Dan is deze workshop wat voor jou!

Heb je altijd al meer willen weten over chocolade, hoe bonbonnetjes gemaakt worden en wat ganache is? Dan is deze workshop wat voor jou!

Heb je altijd al willen weten hoe chocoladeletters gemaakt worden? Tijdens deze workshop geef ik uitleg over hoe je thuis je eigen chocoladelettermengsel kunt maken en informatie over chocolade.

Dat olijfolie gezond is weten we inmiddels wel. Maar wat is olijfolie nou precies? Waar komt het vandaan? Wat kun je ermee en hoe herken je verschillen?Door middel van een actuele presentatie en een proeverij geeft Gregor Christiaans inzicht in deze mooie wereld. Maar ook de schimmige kant van dit mooie product wordt besproken. Fraude is aan de orde van de dag. De proeverij wordt gegeven met de officiële door de EU goedgekeurde olijfolie proef formulieren.

Iedereen heeft natuurlijk wel eens gehoord van gin, whiskey, cognac en wodka. Maar wist je dat dit slechts een kleine greep is uit de enorme hoeveelheid gedistilleerde dranken die er voor handen zijn? En dat binnen deze dranken enorm mooie en lekkere producten te koop zijn? Wat dacht je van een paar jaar op t vat gerijpte tequila? Een lekkere kruidige aquavit? Een stevige moutwijnjenever? Of een met vele specerijen gemaakte chartreuse?

Thee is een ontzettend veelzijdig drankje. Dat maakt het heel geschikt om te combineren met je diner. Als je bijvoorbeeld een keer wat minder alcohol wil drinken of gewoon iets nieuws wil proberen. In deze workshop laat een theesommelier je zien hoe je thee kunt combineren met een aantal simpele gerechten.

Raak wegwijs in het overweldigende aanbod van whisky's en ontdek uw smaakvoorkeur tijdens deze whiskyproeverij. Whisky is er in vele soorten en maten: blended, single malt, pure malt, cask strength, grain, single cask en ga zo maar door. De drank komt uit vele landen waaronder natuurlijk Schotland maar ook uit landen als ierland, Japan, Nederland en India komen heerlijke whisky's. Tijdens deze workshop .....

Schotland is de bakermat van de whisky. Maar tegenwoordig worden er ook fantastische whisky's over de gehele wereld gemaakt. Denk aan landen als Ierland, Japan en Nederland; maar ook een land als Zweden is in opkomst. In deze workshop proeven we acht karakteristieke whisky's afkomstig uit acht verschillende landen. Bij elke whisky staan we stil bij de wijze van productie behorende bij het land van herkomst. Je zult zien dat dit leidt tot een grote mate van variëteit. Op deze manier maak je tevens kennis met whisky's die je normaal gesproken niet zo snel zal proeven.
Deze cursus is een vervolg op de basiscursus. We zullen dieper ingaan op een aantal aspecten van de whiskyproductie. Als u de basiscursus heeft gevolgd, is dat uiteraard een mooi begin. Heeft u dat niet, dan is dat ook geen probleem. We praten u gedurende de avond helemaal bij.
De materiaalkosten van € 15,00 per persoon zijn bij de workshopprijs inbegrepen.
Maximaal 12 deelnemers.