Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 23VC001

De wereld van de gedistilleerde dranken

De wereld van de gedistilleerde dranken
Cursuscode: 23VC001

Iedereen heeft natuurlijk wel eens gehoord van gin, whiskey, cognac en wodka. Maar wist je dat dit slechts een kleine greep is uit de enorme hoeveelheid gedistilleerde dranken die er voor handen zijn? En dat binnen deze dranken enorm mooie en lekkere producten te koop zijn? Wat dacht je van een paar jaar op t vat gerijpte  tequila? Een lekkere kruidige aquavit? Een stevige moutwijnjenever? Of een met vele specerijen gemaakte chartreuse?

Tijdens deze avond nemen we je mee in de wereld van de gedistilleerde dranken. We behandelen de vele aspecten die bij het destilleren aan de orde komen. We staan stil bij de verschillende soorten en hun kenmerken. En natuurlijk gaan we heel veel proeven. Zo'n 12 drankjes wel te verstaan. 

Materiaal kosten 25,- zijn bij de prijs inbegrepen

Vrijdag 3 februari 2023
1 les van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 65,00
Dhr. P. (Peter) van Bakel
19:00 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
P. (Peter) van Bakel
P. (Peter) van Bakel
Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is daar in eerste instantie aangestoken door het whiskyvirus. Omdat er meer mooie distillaten ontdekt moesten worden, volgde hij diverse opleidingen op drankgebied. Te beginnen met wijn en daarna gedistilleerd vignet en brevet eindigend met de 1-jarige liquoristenopleiding van de Wijnacademie. Een verdere specialisatie volgde hij met het succesvol doorlopen van de 1-jarige distillateursopleiding in Hasselt. Peter is verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam en verzorgt voor de stichting Promotie Schiedam diverse gintours.