Cursuscode: 22NC001

Ontdek de wereld van pure thee

Cursuscode: 22NC001

Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld. Bijna overal ter wereld kun je wel een kopje thee drinken. De meeste mensen kennen wel groene thee en zwarte thee maar wist je dat er maar liefst zes verschillende klassen zijn? In deze workshop maak je kennis met alle 6 de klassen. Hoe het wordt gemaakt, hoe je het beste de verschillende theeën kunt zetten en natuurlijk gaan we ze ook proeven!

Max 12 cursisten

Vrijdag 30 september 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Mw. L.D. (Loes) van Tuijl
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
L.D. (Loes) van Tuijl
Sinds 2018 ben ik theesommelier. Toen ik voor het eerst over het beroep hoorde dacht ik “Dat is een sprookjesberoep, wie heeft er nou het geluk dat je voor je beroep thee mag drinken?!” In 2017 begon ik aan een opleiding tot theesommelier en ging er een wereld voor me open. Het hoogtepunt (tot nu toe) was een reis naar China. Daar heb ik les gehad aan een Chinese theeschool om nog meer te leren over de Chinese theecultuur. Thee is een ontzettend veelzijdig product waar je niet over uitgeleerd raakt. Er is zoveel te ontdekken. Van theecultuur tot tea and food pairing. Van productie tot zetwijze, ik vind het allemaal ontzettend interessant. Ik deel mijn passie graag met anderen en laat je graag de wonderlijke wereld van thee beleven.