Cursuscode: 22NC007

Thee en spijs: probeer eens thee bij je diner!

Cursuscode: 22NC007

Thee is een ontzettend veelzijdig drankje. Dat maakt het heel geschikt om te combineren met je diner. Als je bijvoorbeeld een keer wat minder alcohol wil drinken of gewoon iets nieuws wil proberen. In deze workshop laat een theesommelier je zien hoe je thee kunt combineren met een aantal simpele gerechten. Ze geeft trucs en tips voor thuis maar we gaan natuurlijk vooral proeven!

Max 12 cursisten

Vrijdag 9 december 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Mw. L.D. (Loes) van Tuijl
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
L.D. (Loes) van Tuijl
Sinds 2018 ben ik theesommelier. Toen ik voor het eerst over het beroep hoorde dacht ik “Dat is een sprookjesberoep, wie heeft er nou het geluk dat je voor je beroep thee mag drinken?!” In 2017 begon ik aan een opleiding tot theesommelier en ging er een wereld voor me open. Het hoogtepunt (tot nu toe) was een reis naar China. Daar heb ik les gehad aan een Chinese theeschool om nog meer te leren over de Chinese theecultuur. Thee is een ontzettend veelzijdig product waar je niet over uitgeleerd raakt. Er is zoveel te ontdekken. Van theecultuur tot tea and food pairing. Van productie tot zetwijze, ik vind het allemaal ontzettend interessant. Ik deel mijn passie graag met anderen en laat je graag de wonderlijke wereld van thee beleven.