Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22NC009

workshop Whisky proeven, de wereld in

workshop Whisky proeven, de wereld in
Cursuscode: 22NC009

Schotland is de bakermat van de whisky. Maar tegenwoordig worden er ook fantastische whisky's over de gehele wereld gemaakt. Denk aan landen als Ierland, Japan en Nederland; maar ook een land als Zweden is in opkomst. In deze workshop proeven we acht karakteristieke whisky's afkomstig uit acht verschillende landen. Bij elke whisky staan we stil bij de wijze van productie behorende bij het land van herkomst. Je zult zien dat dit leidt tot een grote mate van variëteit. Op deze manier maak je tevens kennis met whisky's die je normaal gesproken niet zo snel zal proeven.
Deze cursus is een vervolg op de basiscursus. We zullen dieper ingaan op een aantal aspecten van de whiskyproductie. Als u de basiscursus heeft gevolgd, is dat uiteraard een mooi begin. Heeft u dat niet, dan is dat ook geen probleem. We praten u gedurende de avond helemaal bij.
De materiaalkosten van  € 17,50 per persoon zijn bij de workshopprijs inbegrepen.
Maximaal 12 deelnemers.

Vrijdag 18 november 2022
1 les van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 65,00
Dhr. P. (Peter) van Bakel
19:00 - 22:00
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P. (Peter) van Bakel
P. (Peter) van Bakel
Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is daar in eerste instantie aangestoken door het whiskyvirus. Omdat er meer mooie distillaten ontdekt moesten worden, volgde hij diverse opleidingen op drankgebied. Te beginnen met wijn en daarna gedistilleerd vignet en brevet eindigend met de 1-jarige liquoristenopleiding van de Wijnacademie. Een verdere specialisatie volgde hij met het succesvol doorlopen van de 1-jarige distillateursopleiding in Hasselt. Peter is verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam en verzorgt voor de stichting Promotie Schiedam diverse gintours.