Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Wijncursussen

Wilt u graag de geheimen van de wijn doorgronden? Wellicht is een wijncursus dan iets voor u! Bij Volksuniversiteit Utrecht kunt u namelijk een wijncursus volgen in Utrecht die wordt gegeven door prijswinnend vinoloog Hans Meys. Hans is registervinoloog van de wijnacademie en is in 2012 uitgeroepen tot ‘Vinoloog van het Jaar’. Kortom, u wordt zeer deskundig de kneepjes van het proeven van wijn bijgebracht!

Inhoud van de wijncursus

Tijdens de wijncursus leert u niet alleen om de verschillende karakteristieken van wijn te beoordelen, maar u doet tevens achtergrondkennis op over de wijnproductie. Tijdens de gezellige en ontspannen cursusavonden start u met de basiskennis over wijn. Met deze basiskennis op zak kunt u zorgeloos meepraten met alle zaken die op wijngebied te bespreken zijn. Verder wordt er tijdens de wijncursus aandacht besteed aan diverse andere onderwerpen. Zo leert u over de wijnbouw, het productieproces van wijn, etiketten te lezen en over alle belangrijke wijn-producerende gebieden in de wereld.

Het leren zal centraal staat gedurende de wijncursus en u zult na de cursus tenminste de volgende punten hebben geleerd:

  • u weet de wijn te combineren met de juiste spijzen;
  • u kunt de karakteristieken van de diverse druivenrassen onderscheiden;
  • u weet de verschillen tussen de diverse methoden van wijnbereiding;
  • u kent de wijngebieden en de wijnen die daar worden geproduceerd;
  • u kunt wijnen proeven en beoordelen volgens de officiële methode;
  • u heeft geleerd om analytisch te proeven en de verschillen van diverse wijntypen te onderscheiden en ervaren;
  • zelfs bij blindproeven zult u de verschillen kunnen gaan herkennen.

Door veel verschillende wijnen te proeven, ontwikkelt u een behoorlijke kennis over wijn. Per startmoment van de wijncursus is er ruimte voor maximaal 14 deelnemers. Wilt u zich inschrijven voor de wijncursus in Utrecht, schrijf u dan vandaag nog in!