Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Expositie Talking Stones

vrijdag, juli 1, 2022

In de beeldentuin van de volksuniversiteit Utrecht zal een unieke expositie te bewonderen zijn van 1e generatie prominente beeldhouwers uit Zimbabwe. Deze stenen beelden zijn vervaardigd tussen 1960 en 1990. De hedendaagse beeldhouwkunst in Zimbabwe kenmerkt zich door de geheel eigen en intuïtieve werkwijze.
In de tuin zijn beelden te bewonderen van de Masters: Bernard Matamera, Fanizani Akuda, Josiah Manzi, Henri Munyaradzi, Sylvester Mubayi en Ephraim Chaurika. Deze kunstenaars behoren tot de 1e generatie beeldhouwers uit Zimbabwe (1960-1980) hebben wereldwijd naam opgebouwd. Hun werk is opgenomen in tal van museale collecties.
De beelden zijn gewilde verzamelobjecten door collectioneurs.
In de serre zijn ook hand gedrukte litho’s geëxposeerd van Anderson Mukomberanwa.

Bezoekentijden: Werkdagen van 9:00 - 16:00 uur
Bezoekadres: Nieuwegracht 41 • 3512 LE Utrecht
Bezoekperiode: 1 juli  tot 21 oktober 2022 (door overstromingen in Durban is de start datum van de expositie uitgesteld van Juni naar Juli.)

Alle beelden worden te koop aangeboden. De opbrengst zal worden besteed aan House of Stone foundation Zimbabwe i.o. De foundation voorziet in basisvoorzieningen van 1e en 2e generatie kunstenaars en hun families.

Tijdens de zomermaanden juni en juli worden er intuïtief beeldhouw-workshops georganiseerd in de Botanische tuinen van het Utrecht Science Park onder leiding van Timothy Akuda.