Volksuniversiteit Utrecht
030-2313395

Inschrijven

Op de cursus pagina van jouw keuze kan het inschrijvingsformulier online ingevuld en verstuurd worden. Je bent pas ingeschreven als de betaling van het cursusgeld binnen is bij Volksuniversiteit Utrecht.
Kom je liever langs om de inschrijving en betaling te regelen dan kan dat bij de balie van Volksuniversiteit Utrecht aan Nieuwegracht 41, te Utrecht.

Betaling
Betalen van het cursusgeld kan op de volgende manieren:

  • Via online inschrijving kan er betaald worden met iDeal of door zelf het cursusgeld over te maken op rekeningnummer NL17 INGB 0000 034343 t.n.v. Volksuniversiteit Utrecht, met vermelding van het cursus nummer.
  • PIN of contante betaling kan aan de balie van Volksuniversiteit Utrecht, Nieuwegracht 41 te Utrecht.
  • Een ander persoon kan ook jouw cursus betalen, middels de bovengenoemde mogelijkheden.
  • Betaalt de werkgever voor jou en is er een factuur nodig? Dan kan er een factuur gemaakt worden nadat de werkgever via een e-mail of brief, aan Volksuniversiteit Utrecht, akkoord heeft gegeven voor betaling, voorafgaand aan de cursus.

Bevestiging van inschrijving
Na ontvangst van de betaling sturen wij je per email een bevestiging van de inschrijving toe. Dit is het bewijs van toegang en tevens betalingsbewijs. Hierop staan de aanvangsdatum en cursuslocatie vermeld. Heb je geen emailadres, dan sturen wij de bevestiging per post.

Mocht de cursus zijn volgeboekt, dan word je tot de start van de cursus op de wachtlijst geplaatst zodat je eventueel alsnog op een vrijkomende plaats of een extra ingelaste cursus kan instromen. Je krijgt direct bericht of je op de wachtlijst bent geplaatst en je kunt dan ook aangeven of je op de wachtlijst wilt blijven staan, of dat je direct het cursusgeld weer teruggestort wilt krijgen.

Boeken en lesmateriaal
Het is belangrijk dat je de aangegeven boeken en lesmaterialen op de eerste lesdag bij je hebt.
Het verschilt per cursus of de boeken en lesmaterialen bij de cursusprijs zijn inbegrepen. Alle benodigde boeken staan bij de betreffende cursussen vermeld.

De boeken voor de taalcursussen zijn o.a. te koop bij Studystore.  Zij bieden onze cursisten extra service.

De website is volledig responsive wat inhoudt dat de shop nog beter werkt op zowel een computer, laptop, tablet of mobiel en studenten nog sneller en makkelijker hun boeken kunnen bestellen.
Betalingsmogelijkheden worden uitgebreid met o.a. PayPal zodat ook internationale studenten (zonder Nederlandse bankrekening) gemakkelijk kunnen bestellen én betalen.De klantenservice is dagelijks te bereiken op telefoonnummer (088-203 03 69). Cursisten kunnen kiezen om contact op te nemen via het contactformulier of telefoon en direct hun vragen stellen over hun bestelling.
Bestellers kunnen vanuit hun online account zelfstandig wijzigingen zoals annuleringen of retourneringen doorgeven en zijn daarvoor niet meer afhankelijk van de klantenservice.
Ook kunnen wij als een van de eerste in Nederland educatieve e-books aanbieden.
LML – De online tool om zelf boekenlijsten samen te stellen, beheren en artikelen aan te vragen.
Cursisten ontvangen via Studystore 10% korting op internationale titels.

De boekenlijst kun je hier inzien.

Bewijs van deelname
Op verzoek kan je een bewijs van deelname ontvangen bij afloop van de cursus. Er dient dan wel 80% van de lessen aanwezig te zijn geweest.