Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Kennis, Lichaam en Geest

Onze lichaams- en geestgerichte cursussen bieden handreikingen voor een bewuster en fijner leven. Zo kunt u bij Volksuniversiteit Utrecht leren om uw geest op te ruimen of uw huis. Bouw meer zelfvertrouwen op met een gezonde huid of met een mooie uitstraling dankzij een cursus visagie of een make-up workshop. Ontspan uw lichaam door een cursus ontspanningsmassage of leeg uw geest met behulp van een cursus loslaten.

Vindt u het leuk om na te denken over moeilijke thema’s of ethische vraagstukken? Probeer dan de cursus filosofie waar er spits en speels getracht wordt om zaken als geluk, de Grieken en Romeinen, de aarde, de zin van het leven en de vier windstreken te doorgronden. Lijkt het u leuk om hiermee bezig te zijn? Schrijf uzelf dan nu in voor een van de filosofie cursussen van de Volksuniversiteit Utrecht.

Onze slogan: "Verbeter de wereld en begin op de Nieuwe Gracht 41.”

Lees meer
Binnenkort: Filosofie / pop. wetenschappelijk
Cursus Filosofie in het dagelijk... 11 x op Wo. 16-09-2020 10:30 - 12:30
Cursus Filosofie in het dagelijk... 11 x op Do. 17-09-2020 13:00 - 15:00

Volksuniversiteit Utrecht heeft een aantal cursussen en workshops beschikbaar die zich richten op de geest. Deze cursussen zijn onder andere geschikt voor mensen die zich als persoon willen ontwikkelen en plezier, betekenis en betrokkenheid in het leven willen hervinden. Maar ook als u meer wilt leren over het gedrag van huisdieren, of als u wilt leren omgaan met hoogsensitiviteit kunt u bij ons terecht. Het aanbod wisselt regelmatig, op onze website vindt u het huidige aanbod cursussen. Schrijf u vandaag nog in voor één van onze cursussen.

Lees meer
Binnenkort: Geest
Workshop Focus en ontspanning 2 x op Za. 28-11-2020 10:00 - 12:30

Beweging is goed voor uw fysieke, maar ook voor uw geestelijke conditie. De cursussen voor lichamelijke beweging van Volksuniversiteit Utrecht staan in het teken van leren ontspannen en beter leren omgaan met uw lichaam. In de cursussen Tai Chi en Yoga leert u bijvoorbeeld hoe u door middel van vloeiende bewegingen kunt ontspannen. Bij een danscursus leert u hoe u met uw lichaam moet omgaan tijdens het dansen en bewegen. Daarnaast is ook het uiterlijk erg belangrijk. U kunt uzelf bijvoorbeeld beter leren kleden tijdens een workshop kledingadvies of leren om betere kledingcombinaties te maken tijdens een cursus garderobeplanning.

Lees meer
Binnenkort: Lichaam
Cursus Kattengedrag 3 x op Di. 29-09-2020 19:00 - 21:00
Workshop: Make-up workshop 50+ 1 x op Za. 03-10-2020 10:00 - 12:30
Workshop: jouw zakelijke make-up 1 x op Vr. 09-10-2020 19:00 - 21:30
Workshop: Make-up workshop 50+ 1 x op Za. 07-11-2020 10:00 - 12:30

Bewegingscursussen

Bij het aanbod bewegingscursussen mogen danscursussen uiteraard niet ontbreken. Van een energieke dans zoals de salsa tot en met ontspannende bewegingscursussen zoals Tai Chi en Yoga. Maar ook voor exotische dansen zoals de sevillanas kunt u bij ons terecht.

Houd ons aanbod goed in de gaten want dit verandert regelmatig. Zit de cursus die u zoekt er nu niet tussen, dan zou deze later wel in het aanbod voor kunnen komen. Let op, de bewegingscursussen worden op verschillende locaties aangeboden. Kijk goed waar u aanwezig moet zijn voor de desbetreffende cursus. Heeft u nog vragen over een cursus, neem dan gerust even contact met ons op of bezoek onze open dag en stel uw vragen direct aan een van de docenten.