Volksuniversiteit Utrecht

Bestellijst

Geen bestellingen

Kunst en Cultuur

Ook wie in kunst en cultuur geïnteresseerd is kan bij de Volksuniversiteit Utrecht terecht. Elk jaar bieden wij namelijk een groot aantal cursussen en lezingen met betrekking tot kunst en cultuur aan. Denk hierbij aan onderwerpen op het gebied van architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, vormgeving, muziek, mythologie en literatuur. Van een lezing over bizarre bouwwerken tot een cursus over de Japanse cultuur, u vindt het bij de Volksuniversiteit Utrecht.

Volksuniversiteit Utrecht biedt een ruime hoeveelheid cursussen en lezingen aan voor liefhebbers van kunst, cultuur en muziek. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een cursus kunstgeschiedenis, een cursus muziekgeschiedenis of lezingen over culturele thema’s? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bekijk ons ruime aanbod online en schrijf u gemakkelijk in op onze website. Let op, het aanbod wisselt regelmatig.

Lees meer
Binnenkort: Kunst en Cultuur
Inleiding in de kunstgeschiedeni... 10 x op Ma. 24-01-2022 10:00 - 12:00
Interculturele ontmoetingen; kun... 7 x op Ma. 24-01-2022 13:30 - 15:30
Lezingencyclus Parijse Musea 7 x op Di. 25-01-2022 19:30 - 21:30
Lezing: Museum Orsay 1 x op Di. 25-01-2022 19:30 - 21:30
Lezing: Belgische Meesters 1 x op Za. 29-01-2022 10:00 - 12:00
Toon alle cursussen
Binnenkort: Literatuur en Poezie
Voorleesclub: A.L. Snijders... 4 x op Di. 08-02-2022 12:30 - 14:00
Poëziegesprek: Armando & Gov... 4 x op Di. 08-02-2022 14:30 - 16:00

Cursus kunst

De verscheidenheid is groot bij de cursussen die wij aanbieden op het gebied van kunst. Op het gebied van literatuur kunt u bijvoorbeeld poëzie leren lezen en schrijven, terwijl u ook welkom bent, om aan de hand van vijf lessen, klassieke meesterwerken uit de muziek te komen bestuderen. De meer klassieke kunstliefhebber komt aan zijn of haar trekken bij de populaire cursus ‘Inleiding in de Kunstgeschiedenis’, waarbij bouwkunst en beeldhouwkunst door de jaren heen worden besproken.

Cursus cultuur

Kunst en cultuur zijn nauw aan elkaar verbonden, wat bijvoorbeeld terugkomt in onze cursus cyclus ‘Bijzondere Culturele Vrouwen’. Aan de hand van vier lessen worden bijzondere vrouwen uit de geschiedenis besproken die zich vaak ook bezighielden met kunst. Maar ook onze cursus ‘Japan: een mysterieus land ontsluierd’ is erg populair. Tijdens zes lessen besteedt de docent aandacht aan een land wat voor vele Nederlanders onbekend terrein is. Na afloop van een culturele cursus aan de Volksuniversiteit Utrecht zult u vele indrukken opgedaan hebben en een aantal interessante inzichten rijker zijn.

Lezingen over kunst en cultuur

Naast onze interessante cursussen op het gebied van kunst en cultuur, bieden wij u ook een groot en gevarieerd aanbod met lezingen. Tijdens een lezing vertelt een expert over een interessant onderwerp uit zijn of haar vakgebied. Sommige lezingen gaan gepaard met een excursie waarbij het onderwerp aan de hand van praktijkvoorbeelden verder wordt uitgediept.