Volksuniversiteit Utrecht
030-2313395
Cursuscode: AK140

Gratis Jubileum Lezing: Mismatch

Gratis Jubileum Lezing:  Mismatch
Cursuscode: AK140

De nieuwsbrief heeft een lawine aan inschrijvingen voor deze lezing opgeleverd waardoor de lezinig nu helaas al is volgeboekt. U kun dus niet meer op de lezing inschrijven.

De bekende Utrechtse schrijver en presentator Ronald Giphart publiceerde in 2016 samen met Mark van Vught (professor in de Evolutionaire Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en onderzoeker aan de Universiteit van Oxford) het boek:
“Mismatch, Hoe we dagelijks worden misleid door ons oeroude brein”.
In de lezing laat Ronald zien hoe ons oeroude brein, dat zich ontwikkeld heeft in de honderdduizenden jaren waarin wij in de wildernis leefden, ons nog vaak parten speelt in het toch wel heel andere biotoop van onze moderne stadsjungle met zijn complexiteit, schaalvergroting en alle grijpbare verleidingen. Hoe instinct en leren, theorie en praktijk vaak met elkaar botsen.
Natuurlijk zal er wel wat af te dingen zijn op sommige stellingen, de schrijvers van het boek schuwden ‘sweeping statements’ niet. Dat prikkelt en dat is prima, want juist dat zet ons (creatief) aan het denken en daar gaat het bij de Volksuniversiteit Utrecht nog steeds om!

De lezing wordt gehouden in de aula van het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht aan het Domplein. In deze prachtige zaal werd in 1579 de Unie van Utrecht getekend, het begin van de Nederlandse Staat. Hier worden de oraties gehouden en andere academische activiteiten.

Als je de gratis lezing niet wilt missen, meld je dan snel aan (ook al hoef je niet te betalen) want om een kreet te gebruiken die in de reclamewereld zou appelleren aan ons oerbrein: Op is op!

Kies bij de betaalopties voor overmaken. U negeert vervolgens de mail met het betalingsverzoek. U ontvangt van ons een mail dat u ingeschreven bent. 

Dinsdag 19 september 2017
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 0,00
Docent: Dhr. R. (Ronald) Giphart
19:30 - 21:30
Locatie: Academiegebouw; Aula (klik hier voor de adres gegevens)
Aanmelden wachtlijst >
R. (Ronald) Giphart
R. (Ronald) Giphart