Cursuscode: AK036

Lezing Jean Nouvel, een grenzeloze architect

Cursuscode: AK036

De Franse architect Jean Nouvel (1945) werd bekend door zijn Institut du Monde Arabe in Parijs (1987) waar we meteen al zijn bijzondere materiaalgebruik en innovatie blik konden zien. Inmiddels heeft deze Pritzker prijs winnaar zeer spectaculaire gebouwen op zijn naam staan. Het Louvre in Abu Dhabi (2017), de Torre Glòries in Barcelona (2004), de Philharmonie in Parijs (2015) en het Nationale museum van Qatar (2019) zijn slechts enkele hoogtepunten. Nouvel heeft een absoluut unieke kijk op de architectuur, waarbij de grote hoeveelheid culturele gebouwen opvalt. Tijdens deze lezing gaan we daar dieper op in.

Woensdag 4 december 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. S. (Suzanne) Roelofs
Locatie: Gebouw Volksuniversiteit, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
S. (Suzanne) Roelofs
Drs. Suzanne Roelofsis architectuurhistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (2002). Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus en ontwikkelt & geeft lezingen, arrangementen en reizen op het gebied van (met name) moderne architectuur. Dit doet ze zowel voor diverse culturele organisaties en reisorganisaties, als via haar eigen bedrijf, sinds 2013 Building Stories geheten.